16.6 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

VILALLONGA ENTREGA EL “BANC DE L’AMISTAT” ALS CENTRES DE PRIMÀRIA

El dimecres 26 de gener –Dia Mundial de l’Educació Ambiental- s’ha materialitzat la campanya realitzada per les regidories d’Educació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilallonga pel foment del reciclatge i la sostenibilitat amb l’entrega del “Banc de l’Amistat” als centres escolars CEIP Verge de la Font i el CD Santa Ana de Vilallonga.

La campanya s’inicià el passat mes de novembre amb l’arreplega de taps de plàstic a través dels contenidors disposats en ambdós centres on s’informava a les famílies a través de les xiquetes i xiquets de la necessitat de reduir la contaminació, fomentar el reciclatge i apostar per la recuperació de matèries primeres. L’objectiu evident és sensibilitzar els joves i les seues famílies per tal d’aconseguir un canvi d’actitud a positiu cap al medi ambient.

L’entrega dels bancs ha sigut la culminació d’aquesta iniciativa amb un sentit cívic i ètic de corresponsabilitat de tota la comunitat educativa perquè també la sostenibilitat és un procés permanent, actiu i participatiu de l’aprenentatge.

L’èxit de la iniciativa ha permés la construcció de dos bancs amb els materials recollits gràcies a la col·laboració de l’associació Plàstic Preciós Safor que ha fet la recollida, selecció i tractament de materials i construcció dels bancs.

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vilallonga s’ha volgut incloure la denominació “Banc de l’Amistat” recollint altres iniciatives educatives de crear un espai “màgic” a compartir, on es convida als xiquets i xiquetes a seure perquè altres s’acosten i els conviden a jugar, fer-se companyia o, senzillament, parlar. Es tracta d’incloure un banc singular perquè l’alumnat l’identifique i fomente la col·laboració entre iguals millorant la convivència.

Articles relacionats