19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

TAULA REDONA SOBRE ECONOMIA SOSTENIBLE AL MONESTIR DE LA VALLDIGNA

– El dissabte 29 de gener a les 19 h Carme Meló, Antoni Cunyat i Josep Lluís Ferrando dissertaran sobre la sostenibilitat actual de l’economia

Si hi ha un debat obert, des de fa uns anys, és sobre si el model econòmic imperant és sostenible o no. Clar està que també sobre les possibles alternatives. La controvèrsia té moltes ramificacions, el tema mediambiental és un dels centrals, però també les desigualtats en la distribució de la riquesa, o els models urbanístics i de desenvolupament actuals. La darrera polèmica sobre les granges extensives o intensives, per exemple, és una mostra de com afrontem aquesta problemàtica sovint amb visions parcials que emmascaren el que s’hauria de concebre de forma global. Des de la Mancomunitat de la Valldigna han volgut formar una taula plural, perquè diferents punts de vista acadèmics estiguen presents, i crear un debat obert i plural que enriquisca al públic en coneixements i sobretot una visió crítica de la situació actual.

taula economia sostenible

Carme Melo és llicenciada en Dret per la Universitat de València i Doctora en Ciències Polítiques per la Universitat de Keele (Newcastle-Reino Unido). En 2005 obtingué el DEA (Diploma de Estudios Avanzados) en Drets Humans en  la Universidad de Salamanca i en 2006 va gaudír d’una beca de la Unió Europea que la va portar al Regne Unit on va iniciar la seua especialització en pensament polític ambiental. Allí va completar el doctorat en 2011.

Antoni Cunyat és professor titular d’universitat del departament d’anàlisi econòmica de la Universitat de València i investigador d’ERI-CES (estructura de  recerca  interdisciplinari de comportament econòmic i social) on actualment desenvolupa la seua activitat docent i investigadora en les àrees de microeconomia, economia del treball i teoria de jocs. És doctor en economia per la Universitat de València des de l’any 2001 i ha sigut professor visitant en Tel Aviv University (Israel), Institut d’Anàlisi Econòmica (CSIC) de  Barcelona, University of Essex de Colchester (Regne Unit) i University of Amsterdam (Països Baixos). Ha impartit docència en més de quinze assignatures corresponents a diferents graus, llicenciatures i diplomatures de la Universitat de València i la Universitat Oberta de Catalunya com Introducció a l’economia, Microeconomia, Macroeconomia, Economia del treball, Teoria de Jocs, Raonament Estratègic.

Josep Lluís Ferrando és llicenciat en Dret per la Universitat de València, i Diplomat ADEIT en Uurbanismo. Funcionari de carrera de l’Administració Local i Advocat urbanista. Durant la seva trajectòria professional, s’ha dedicat especialment a qüestions urbanístiques i de gestió de l’administració local, destacant per ser el lletrat defensor de la Plataforma ciutadana “Salvem Porxinos“. En la legislatura 2015/2019 va ocupar els càrrecs de Director General d’Urbanisme i Secretari General d’Urbanisme.

Articles relacionats