21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

Vilallonga celebra el dia de l’Arbre amb una repoblació popular

El pròxim dimarts 8 de febrer, en la Muntanyeta de l’Ermita de Vilallonga, se celebrarà una repoblació popular amb més de 100 exemplars de roures, margallons, salzes, galers, pins pinyoners i llentiscles.

Es tracta d’una acció dins el projecte europeu LIFE TERRA que pretén la plantació de 500 milions d’arbres fins al 2025 amb la finalitat de frenar el canvi climàtic i afavorir l’absorció de CO₂.

La plantació es realitzarà amb la col·laboració dels centres escolars CEIP Verge de la Font, CD Santa Ana i IES Vall de la Safor. També hi assistiran altres associacions com l’Agrupació Muntanyista i tots aquells veïns i veïnes que ho desitgen.

Vilallonga dia de larbre 1

La coordinació i organització són a càrrec de l’associació Fem Camí Net i el mateix Ajuntament de Vilallonga. Com que és voluntat que aquesta acció siga un èxit en els seus objectius, els arbres i arbustos estaran geolocalitzats i monitorats per conéixer la seua situació en cada moment i abastar la seua evolució d’adaptació, necessitats d’aigua i nutrients, etc.

D’aquest es faran càrrec els “terraleaders” de Fem Camí Net. En un futur s’intentarà continuar amb aquesta actuació en altres zones del terme com són la Pedrera de la Safor i la Via Verda.

Articles relacionats