15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Vilallonga acull la mostra “Generem igualtat” de Creu Roja

– Una mostra que advoca per la defensa de la igualtat i el lliure exercici dels drets de les dones i les xiquetes a tot el món.

– En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, es presenta hui divendres a les 18 hores l’exposició fotogràfica “Generem Igualtat”

– L’exposició estarà en la Casa de la Cultura de Vilallonga (carrer la Pau del Poble, 14) des del 6 de març fins al dia 20.

– Una mostra que pretén sensibilitzar sobre la situació de les dones en el món i sobre conceptes relacionats amb el gènere i la coeducació a través de diverses fotografies aportades per la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

Aquesta mostra té com a objectiu fer visibles les desigualtats de gènere, així com ressaltar l’aportació de les dones a les seues comunitats a través dels diferents rols que exerceixen (productiu, reproductiu i social).

La mostra, en la qual tenen especial rellevància les dones del continent africà, està formada per un total de setze imatges. En elles es retrata en el seu entorn a dones de diferents edats i en diferents parts del món i reflecteixen amb gran sensibilitat, la labor que aquesta entitat en aquest país africà.

L’exposició dona visibilitat el paper que exerceix la dona en els diferents àmbits, com són l’econòmic i laboral, el polític, el familiar, el social o el cultural. Així, la mostra fotogràfica pretén donar visibilitat a problemàtiques com la feminització de la pobresa, la invisibilitat i aïllament de la dona en els entorns rurals, el sostre de cristall, la mutilació genital femenina, la prostitució i el tràfic de dones amb finalitats d’explotació sexual, els matrimonis forçosos, l’ús desigual dels temps de cura i la invisibilitat del treball en la llar o el llenguatge excloent, entre altres.

Humanitat Imparcialitat Neutralitat Independència Voluntariat Unitat Universalitat “Es tracta de reflexionar sobre la desigualtat i discriminació de gènere amb el propòsit de treballar accions que promoguem la igualtat d’oportunitats de les dones i l’apoderament i participació d’elles en tots els nivells de la vida social, política, econòmica i pública”. Aquest propòsit és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 5 sobre Igualtat de Gènere) inclosos en l’Agenda 2030 per Nacions Unides i un dels principis fonamentals de l’entitat.

Les dones representen el 50% de la població mundial però posseeixen una desena part dels diners que circula pel món i una centèsima part de totes les terres en propietat. Realitzen el 52% del treball mundial però només cobren per la tercera part d’aquest.

1.500 milions de persones viuen en situació de pobresa extrema i més del 70% són dones. Més de 2/3 de la població analfabeta en el món són dones. A escala mundial només un de cada 5 escons en els parlaments és ocupat per una dona.

Creu Roja a Gandia duu a terme diferents actuacions orientades a l’apoderament i acompanyament especialitzat de les dones, i la dinamització de la corresponsabilitat social de l’entorn comunitari, en favor de la igualtat de gènere i la lluita contra les diferents formes de violència i discriminació de dones i xiquetes.

Per a això, Creu Roja incideix en àrees com l’accés a l’ocupació, la cobertura de les necessitats bàsiques, l’atenció psicosocial i orientació jurídica, o la construcció de xarxes que redueixin l’aïllament i l’exclusió.

A més es duen a terme nombroses accions de sensibilització i formació, a més de realitzar accions de prevenció i intervenció sobre les violències masclistes en espais          d’oci nocturns.

Articles relacionats