25.1 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

Vilallonga acondiciona integralment la Biblioteca Municipal

– La Regidoria de Cultura, Arxiu Històric i Biblioteca ha informat de la finalització de les obres de renovació i millora de les instal·lacions de la biblioteca municipal de Vilallonga

Les obres han permés el pintat integral i la instal·lació de nou sistema d’aire condicionat i climatització. Amb aquestes actuacions, juntament amb la reparació de diferents clivelles en l’estructura de l’edifici, reparació de goteres i instal·lació de plaques d’algeps en el sostre que es van desprendre amb motiu de les goteres que ténia l’edifici, es culmina el procés de millora de la biblioteca.

L’Ajuntament tanca un conjunt d’actuacions previstes de les quals 8.000 euros formaven part a petició dels veïns amb la votació dels pressupostos participatius, per a la instal·lació sobretot del sistema de climatització que des de fa molts anys els veïns i usuaris d’aquest espai públic estaven demandant.

Una altra de les actuacions realitzades ha sigut la instal·lació de la fibra òptica, la qual cosa ens ha permés per fi, entrar en la xarxa de biblioteques municipals.

Sobre aquest tema, l’edil de l’àrea, Lydia Reig Adrián, ha explicat que “les nostres biblioteques necessitaven una operació de manteniment en profunditat, especialment la instal·lació del sistema de climatització. Amb esforç anem dignificant aquests espais de cultura que són molt importants per als nostres veïns i veïnes, especialment entre els més joves”.

La Regidoria ha desenvolupat durant els mesos de març i abril tot el repintat de les instal·lacions de biblioteca, tant a la sala d’estudi, envernissat de portes i finestres de fusta de l’edifici, escala d’accés i planta superior, així com en la zona de referència.

Es tractava d’una necessitat urgent perquè es trobava en un deficient estat després de quasi unes dècades des que es va pintar per última vegada i era necessari millorar aquest aspecte“.

La regidora també va explicar que a la biblioteca, s’ha instal·lat un nou sistema d’aire condicionat i de climatització. “Amb aquesta inversió, es fa més còmoda la visita a la biblioteca, amb un sistema més modern i més eficient energèticament per a tota la biblioteca“.

L’edil va agrair als usuaris “la paciència pel període de temps en el qual ha estat tancada la biblioteca, ens haguera agradat poder veure acabat aquestes obres coincidint amb el tancament per la pandèmia, però com que no es va coincidir va ser una decisió que es justificava per aquestes obres de millora i manteniment integral que ara tots podem gaudir”.

Millores a les biblioteques

Aquestes actuacions tanquen les tasques de millora de les biblioteques que s’ha desenvolupat en els mesos de març i abril, que van començar amb la instal·lació del sistema d’aire condicionat i climatització amb un valor d’11.077 euros i amb una inversió de 2.367 euros es van fer
les tasques de reparació clivelles, instal·lació de plaques d’algeps en el sostre trepitge superior i pintat.

La regidora responsable, a afegit que “gradualment hem d’anar millorant les seues instal·lacions en el futur, tal com hem anat fent en els últims mesos”.

Articles relacionats