25.4 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

Miramar va celebrar les Re*Trobades pel valencià

Miramar va celebrar a Miramar les Re*Trobades 2021. Un acte molt especial en el que els centres educatius de la nostra comarca Safor-Valldigna van entregar les seues llavors, un símbol del lema de les trobades 2020 que no pogueren celebrar-se a causa de la crisi sanitària per la covid-19.

EL CEIP OLIVERETES de Miramar fa entrega de les seues llavors en les RETROBADES 2021A l’inici de l’acte, presentat per Encarna Serrano, representant de la Coordinadora de la Safor-Valldigna pel Valencià, van participar l’alcaldessa de Miramar, Pilar Peiró i la portaveu de la Coordinadora, Pilar Gregori.

Seguidament els centres educatius de la comarca van fer entrega de les llavors, que seran plantades a les zones verdes de Miramar. Després, la Banda de la Unió Musical Milamarina va donar el toc musical a l’acte amb la interpretació d’un pasdoble i una peça típica valenciana: ‘Tabal i Saragüells’.

entrega premi sambori a carrec dImma Cerda academica de lAcademia Valenciana de la LlenguaFinalment, Imma Cerdà, acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, va fer entrega dels premis Sambori i els detallets a tots els centres que han participat en el concurs literari.

Una vegada finalitzat l’acte, Carmen Agulló, la historiadora i comissionaria de l’exposició ‘Empar Navarro. Arrels de l’escola valenciana.’ Va ser l’encarregada de presentar la mostra, que està oberta fins al dimarts 1 de juny de 2021 al Centre Social El Molí de Miramar.

 

Esperem que l’any 2022 puguem fer realitat les Trobades d’Escoles en Valencià al nostre poble. Que puguem fer aquest homenatge a la nostra llengua i que els carrers de Miramar s’òmpliguen amb els tallers, la música i l’ambient festiu que suposa la jornada de les Trobades”, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

Articles relacionats