18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

VII Concert de Quaresma de Música Sacra i estrena de la nova marxa de processó “Al peu de la Creu”

El dissabte 11 de març, a les 19.00 hores en el teatre Serrano, s’estrenarà la marxa de processó “Al peu de la Creu” que el Sr. Vicent Mengual ha compost per a la Germandat de la Santíssima Creu, i que es presentarà dins del VII Concert de Quaresma de Música Sacra que organitza anualment aquesta confraria.

El concert estarà interpretat per la Societat Musical Benirredrà, la qual acompanya a la Germandat de la Santíssima Creu en les seues desfilades processionals de la Setmana Santa.

Els músics de la Societat Musical de Benirredrà interpretaran diferents peces pròpies d’aquest temps litúrgic, fent un especial homenatge als compositors d’aquesta agrupació musical, que han creat alguna marxa de processó per a alguna Germanor de la Setmana Santa de Gandia.

Aquesta nova marxa de processó serà la tercera de la Germandat de la Santíssima Creu, i passarà a ampliar el patrimoni musical després de les marxes de “La Santa Creu” i “Maria Magdalena”, que des de la Junta Directiva continuen apostant per la música autòctona de Setmana Santa, ja que a més compten amb un himne coral de “La Santíssima Creu” i els “Gojos a Maria Magdalena”.

“Al peu de la Creu” fa al·lusió a les 4 imatges del tron-camina de la Santíssima Creu, que van ser esculpits per l’imatger Sr. Antonio Sant Joan Villalba en 1952: La nostra Senyora dels Dolors, Maria Magdalena, Sant Joan i Santa Marta.

El concert és gratuït i està obert tant a confrares com al públic en general que vulga gaudir de la música de Setmana Santa.

Aquesta activitat de caràcter cultural compta amb la col·laboració de la Junta de Districte del Centre Històric, la Societat Musical de Benirredrà i la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia.

Articles relacionats