14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Vicent Olaso i Carles Miret oferiran una conferència sobre l’evolució urbana de Gandia al segle XVI

L’ evolució urbana de Gandia, des de l’alqueria musulmana original fins a les noves muralles de Francesc de Borja, serà el tema de la nova conferència del cicle ‘Un passeig per la Història de Gandia’, que organitza la Biblioteca Central de Gandia per a divendres 22 de març a les 19:30 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Central.

Es tracta de la cinquena sessió del cicledestinat a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat. Les conferències, dividides en 8 temes diferents, es realitzen amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i comptaran amb la col·laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.

En esta ocasió el tema serà l’evolució urbana de Gandia fins al segle XVI, impartida per Vicent Olaso i Carles Miret, que tractaran es successives transformacions dels elements constituents de la ciutat de Gandia: Vila, Raval i Vilanova, que fan de Gandia un centre urbà en contínua mutació. Del l’anàlisi d’aquestes qüestions sorgeixen atractives hipòtesis sobre la seua evolució urbana.

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat que “l’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer la història i el patrimoni de Gandia”, i convida a assistir-hi.

Articles relacionats