12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

La Guàrdia Civil confisca més de vint mil unitats de material pirotècnic a dos establiments de Gandia

La Guàrdia Civil ha confiscat més de vint mil unitats de productes pirotècnics a dos locals de Gandia on estaven emmagatzenats per a la seua venda sense autorització i amb un volum per damunt de l’autoritzat. Tot just l’ús indegut d’este material prohibit està darrere de l’accident ocorregut diumenge a Gandia, que ha costat la mutilació de diversos dits a un home a qui ha esclatat un artefacte a la mà. 

En un dels establiments els agents van poder comprovar que s’estava emmagatzemant més quantitat d’articles pirotècnics del permés en la seua autorització, per la qual cosa es va procedir a la confiscació d’un total de 17.230 unitats de material pirotècnics amb un pes de 2,587 kg.

Finalment, un altre establiment de Gandia, que no comptava amb l’autorització per a la venda de material pirotècnic, s’estava dedicant a la venda d’aquests productes, per la qual cosa es va procedir a la confiscació de 3.800 unitats de productes pirotècnics.

Aquestes actuacions formen part de les realitzades per la Intervenció d’Armes i Explosius de la Comunitat Valenciana d’inspecció en establiments de venda d’articles pirotècnics amb motiu de la Falles 2019. En total, la Guàrdia Civil ha procedit a la confiscació de més de 170.000 unitats d’articles pirotècnics amb un pes aproximat de 90 quilos que estaven emmagatzemats per a la seua venda.

Entre altres actuacions, es va inspeccionar un local a Maniseson s’emmagatzemaven i venien articles pirotècnics sense comptar amb la preceptiva autorització de la Delegació del Govern, per la qual cosa es va procedir a formular la corresponent denúncia administrativa i a intervindre 149.741 unitats d’articles pirotècnics amb un pes aproximat de 89,384 kg.

 

Articles relacionats