21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Vicent Lluís Fontelles impartirà un curs de jazz a la Universitat d’Estiu de Gandia

La Universitat d’Estiu de Gandia ha programat els dies 18 i 19 de juliol un curs de jazz impartit Vicent Lluís Fontelles Rodríguez, amb una durada de 10 hores, i dins l’àmbit acadèmic educatiu [jazz-educació]. El taller consistirà, sobretot, en un afegiment de dades concretes al voltant del tema jazzístic (músics; estils; primeres influències i cronologia jazzística; organologia; actuacions de músics estrangers; tendències nouvingudes segons períodes, etc.).

S’hi efectuaran audicions acurades i visionament s diversos tot seguint el desenvolupament del gènere amb raonaments musicosocials i estudi formal de peces escollides, zones d’influència, carés i bagatge musical dels intèrprets més significatius del panorama jazzístic. Dins un itinerari educatiu concret, aquest curs està concebut com un complement d’altres de semblants amb un carés musicohistoriogràfic, a més del fet interactiu que suposa l’escolta d’audicions (enregistrades o in situ mitjançant l’ús del piano), tot i que el seu contingut abasta un corpus definitori més ampli, a més d’actualitzat, atesa la importància cultural que el jazz, com a gènere i també com a moviment artístic, ha esdevingut al llarg dels segles XX i XXI.

El coordinador, Vicent Lluís Fontelles Rodríguez, és professor del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal a la Universitat de València.

Articles relacionats