18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

UNES GRAVACIONS REVELEN UN PRESUMPTE INTENT DE PERSECUCIÓ POLÍTICA PER PART DEL MINISTRE DE L’INTERIOR

 

En una entrevista en Onda Cero, el president ha donat estes explicacions cap a les gravacions difoses per ‘Público’ sobre una reunió entre Fernández Díaz i el director d’esta Oficina, Daniel de Alfonso, de les quals va tindre coneixement dimarts quan el ministre li ho va dir, arran de les informacions difoses.

“El director d’esta Oficina és un magistrat nomenat pel Parlament per a nou anys, va demanar vore al ministre per a informar d’investigacions en marxa. És el que sé, punt”, ha recalcat, i ha assegurat que va conèixer estes informacions dimarts, però també que existia el càrrec de president de l’Oficina Antifrau i qui era.

El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha afirmat este dimecres que “la verdadera conspiració” és que tres o quatre dies abans d’unes eleccions generals aparega una gravació de fa uns quants anys “per fascicles, per a fer mal, esbiaixada i dirigida”, i no que ell es reunisca amb qui té per tasca previndre el frau.

Sánchez ha defensat que Fernández Díaz ja hauria d’haver dimitit quan es va saber que va tindre, a l’estiu passat, una “reunió secreta” al seu despatx amb l’exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, investigat per la fusió i sortida a Borsa de Bankia i pel seu patrimoni personal.

El líder socialista ha admès que caldrà investigar l’origen d’esta “desgraciada” gravació, però ha deixat clar que esta “suposada instrumentalització de les institucions de tots és una raó de pes perquè el 26 de juny hi hajaun canvi”, però ha demanat “un canvi que sume, no que reste”.

En tot cas, ha recalcat que només plantejar “que es puga investigar una opció política amb l’aparell de l’Estat és un error”, perquè és una “instrumentalització partidària” de les institucions de tots i perquè “als independentistes cal guanyar-los amb arguments i no amb persecucions”.

Preguntat sobre si l’exministre socialista d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no va mantindre reunions amb altres responsables de combatre la corrupció ha replicat que no és equiparable, que va ser un “extraordinari” ministre i que en cap moment es va utilitzar “una institució pública per fer mal a un adversari polític, que és el que està intentant Fernández Díaz”.

Articles relacionats