12.1 C
Gandia
Dissabte, 4 desembre, 2021

UNA TITULADA DEL CAMPUS DE GANDIA GUANYA UN PREMI PER UN PROJECTE DE JOCS EDUCATIUS

Maya Callejo Saavedra, valenciana establerta a Gandia durant anys, llicenciada en Comunicació Audiovisual en el Campus de Gandia i Màster Universitari en Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València, ha sigut guanyadora del premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana en la categoria empresa, pel seu projecte KiBi Toys. Es tracta d’una firma de jocs educatius connectats que uneix la tauleta amb el joguet físic i que va nàixer en el viver d’empreses de la Universitat Politècnica de València, el StartUPV, i continua allotjada en el campus de Vera.

KiBi Toys va ser creada fa un any per Maya Callejo al costat del seu soci Isaac Saneleuterio, amb l’objectiu de facilitar la tornada als joguets educatius de tipus sensorial, que puguen complementar a les tauletes o altres pantalles. ‘Els xiquets de 0 a 6 anys han d’utilitzar al màxim els seus sentits per a poder desenvolupar tot el seu potencial: tocar, subjectar objectes amb les seues mans, caure i aprendre dels seus errors… no obstant açò, la tendència és passar cada vegada més temps davant de les tauletes’, explica Maya. En KiBi Toys, la tecnologia és un ganxo per a tornar a la interacció amb el joguet físic, amb l’objectiu d’entretenir als xiquets alhora que aprenen. ‘Per exemple, en un dels joguets, quan es toca un teixit suau, en la tauleta ix un osset, de manera que associen l’objecte que veuen en 3D a una textura’. En KiBi Toys treballen directament amb centres educatius i incorporen en els seus joguets aspectes pedagògics que van sorgint de la interacció amb professorat i xiquets.
Maya Callejo havia treballat en empreses però amb l’emprenedoria es declara més satisfeta que mai: ‘quan treballes per a uns altres fas realitat els somnis d’una altra persona, però quan treballes per a tu fas realitat els teus’, explica. El que més li satisfà del seu treball és el fet d’aportar valor. ‘No saps el que se sent fins que ho vius: fer alguna cosa que és útil, que serveix perquè els xiquets aprenguen i es divertisquen. És una mescla d’emocions: risc perquè no saps què passarà i alegria perquè fas el que vols fer. Gestiones el teu temps i el dediques a complir el teu somni’. De la seua experiència en el Campus de Gandia, Maya Callejo destaca que va ser on va adquirir la base de qui és ara: ‘Jo em considere comunicadora i escoltadora i guarde molt bon record del Campus i dels anys que vaig passar allí’, afirma.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles