19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Una sentència del TSJCV avala el manteniment del Trinquet de Gandia

• L’Ajuntament de Benirredrà i veïnat d’aquest municipi van recórrer l’acord de la comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat, que va acordar aprovar definitivament la modificació del Pla General de Gandia, que donava cobertura legal a la infraestructura esportiva, actualment paralitzada després d’una inversió d’1 5 milions d’euros fa dues legislatures.

• José Manuel Prieto, alcalde: «Nosaltres no volíem tombar-lo ni jugar amb els diners de la nostra ciutat. Aquesta premissa i la defensa de l’interés general han avalat un pronunciament molt clar que ve a ratificar tota la feina que s’ha fet per a continuar la infraestructura i acabar-la d’una vegada per totes».

• Josep Alandete, vicealcalde i regidor d’Urbanisme: «Som un govern de fer, no de desfer; de gestionar bé i no balafiar i tirar els diners públics al fem… La sentència obri el camí també a resoldre un deute pendent de la ciutat amb la pilota valenciana».

La Secció Primera de la Sala Contenciós-administratiu del TSJCV ha desestimat el recurs interposat per l’Ajuntament de Benirredrà i diversos propietaris contra l’acord de la comissió territorial d’Urbanisme de 15 de juliol de 2020, que va acordar aprovar definitivament la modificació núm. 83 del Pla General de Gandia relativa a la redistribució de la xarxa primària en la zona “Rois de Corella” per tal d’ampliar les instal.lacions esportives en aquest districte. Cal recordar que va ser en aquesta zona on fa dues legislatures, sota el govern del PP, es va construir el Trinquet de Gandia.

Així ho han anunciat als mitjans de comunicació l’alcalde i el vicealcalde, José Manuel Prieto i Josep Alandete, respectivament. «Este pronunciament ve a avalar el que l’Ajuntament de Gandia ha fet durant tot aquest temps. Nosaltres no volíem tombar el trinquet ni jugar amb els diners de la nostra ciutat. Aquesta premissa i la defensa de l’interés general han avalat un pronunciament molt clar que ve a ratificar tota la feina que s’ha fet per a continuar la infraestructura i acabar-la d’una vegada per totes. No és comprensible que s’haja estat tant de temps amb aquesta qüestió paralitzada que ens impedeix continuar amb el desbloqueig de la infraestructura».

Per tant, assegura l’Alcalde, es dona una passa important cap a la restitució de l’interés general i la legalització definitiva del plantejament i la infraestructura.

Per la seua banda, Alandete també s’ha felicitat per la sentència: «Som un govern de fer, no de desfer; de gestionar bé i no balafiar i tirar els diners públics al fem. Aquest és el marc d’actuació del govern del Serpis que s’ha seguit des de la passada legislatura i en aquesta per a aconseguir que una infraestructura tan important amb tants diners invertits ja no es demolira».

El vicealcalde ha recordat que en l’actualitat i, “segons aquest planejament urbanístic que existeix, podríem tornar a fer el trinquet en el mateix lloc amb totes les legalitats. És això el que aquesta sentència diu, ratifica i, per tant, estem molt contents”. La sentència, assegura, obri el camí també a resoldre un deute pendent en la ciutat amb la pilota valenciana. I és que des de la desaparició del Trinquet el Zurdo, la «Catedral del raspall», Gandia no comptava amb una infraestructura per a la pràctica del nostre esport autòcton.

Aquesta sentència no és ferma i contra ella cap, de conformitat amb el que s’estableix en els articles 86 i següents de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, recurs de cassació davant la Sala 3a del Tribunal Suprem o, en el seu cas, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

A més, tal com ha recordat l’alcalde, encara queden per resoldre altres dues sentències dels jutjats contenciosos administratius 3 i 4. Així, una vegada s’esclarisquen aquests dos procediments judicials, «que l’Ajuntament acatarà, com ha fet sempre, podríem arribar a un desbloqueig definitiu de la qüestió per tal d’aconseguir el més important, que la infraestructura es pose en marxa i s’acabe perquè hi ha molts diners de la ciutadania invertits (1.484.398,98 €) i amb això no es pot jugar», ha conclòs.

Articles relacionats