UNA JUNTA DE PORTAVEUS DEBATRÀ SOBRE LES PRESUMPTES IRREGULARITATS AL POLÍGON SANXO LLOP

El Govern de Gandia ha decidit posar llum i taquígrafs a la urbanització de Santxo Llop i ha proposat a la Junta de Portaveus celebrada este divendres la convocatòria d’una nova junta específcia on es posarà a l’abast de tots els grups municipals la documentació de què disposa l’Ajuntament al respecte. També hi seran presents tècnics municipals per atendre qualsevol dubte o aclariment. Sobre la convocatòria d’esta junta s’ha produït polèmica, en afirmar el Govern que la convocava sense que ningú l’haguera sol·licitada, mentre que el PP ha remés una còpia del registre d’entrada demanant una comissió d’Urbanisme per a debatre sobre el polígon, tres hores abans de que el Govern remetera una nota afirmant que convocava la junta sense que ningú ho haguera demanat.

 

El polígon Sanxo Llop es va començar a executar al mandat 2007-11 amb José Manuel Orengo d’alcalde i la Plataforma de Fernando Mut de soci al govern. Abasta una gran extensió al sud de Gandia, on s’ha construït el nou hospital, i molts dels propietaris han denunciat que s’han vist perjudicats per un presumpte tracte de favor de l’Ajuntament cap a l’agent urbanitzador. 

La proposta d’una Junta de Portaveus específica ha estat aprovada per tots els representants polítics que acordaran una data per a la seua celebració, encara per determinar.

Finalment, des del govern esperen que la demanda d’informació pel Partit Popular no siga“una tàctica per desviar l’atenció de l’opinió pública i amagar els greus problemes interns que pateix el PP, acaçat pels nombrosos casos de corrupció”. També han recordat que el regidor del PP Toni Abad, «qui exigia informació davant els mitjans de comunicació (però no ho va fer formalment en cap comissió d’urbanisme o ple) ha sigut coneixedor durant 8 anys del procés d’urbanització de Santxo Llop en dos governs diferents. Primer com a treballador-assessor a l’empresa pública, IPG, durant la legislatura 2007-2011 i com a regidor i màxim responsable d’Urbanisme al govern anterior (2011-2015)».

El Grup Municipal del PP de Gandia ha expressat la seua satisfacció pel fet que les presumptes irregularitats en l’execució del polígon industrial Sanxo Llop, vagen a tractar-se en una junta de portaveus, encara que la voluntat del PP era incloure-ho en l’ordre del dia  d’una Comissió d’Urbanisme. De fet, el PP havia enregristrat a les 10:14 h d’aquest divendres la sol·licitud d’una comissió per debatre sobre la gestió del polígon i les presumptes irregularitats que denuncien molts dels propietaris afectats.

Els populars sol·licitaran que a la junta de portaveus acudisquen els tècnics municipals i els propietaris afectats. Per al regidor del PP Toni Abad, «han accedit a la nostra sol·licitud, encara que a contracor, els qui porten tota la setmana posant peròs. Ara diuen que sí i es convoca una reunió per a tractar el tema de Sanxo Llop”.

Els populars han lamentat l’atac personal sense justificar i la mentida en l’última nota de premsa que ha remès el Govern de Gandia. Queda recordar que encara que sempre hi ha hagut ombres i llums sobre el procés urbanitzador, el ben cert és que la denúncia feta pública davant la Fiscalia que s’ha donat a conèixer en els mitjans de comunicació data del 14 de gener de 2016.

Els populars no estan acusant a ningú, simplement que es facilite en honor de la transparència, tota la informació possible per a conèixer tota la veritat.

Et Pot Interessar