LA WORLD PRESS PHOTO ARRIBA A VALÈNCIA AMB EL RELAT DE LA VIDA QUOTIDIANA

 

Entre les novetats d’enguany, la imatge guanyadora, del fotògraf danès Mads Nissen podrà ser gaudida per persones amb discapacitat visual gràcies a una iniciativa conjunta de Cànon i Estudios Duero que l’han plasmat també en relleu perquè puga ser tocada pels visitants. La instantània mostra a Jon i Alex, una parella gai a casa seua de Sant Petersburg (Rússia) «en un moment molt íntim que contrasta amb la violència i les agressions creixents que patix este col·lectiu els últims anys» ha apuntat el World Press Photo Senior Project Mànager Exhibitions, Paul Ruseler.

La 58 edició de la World Press Photo ha rebut un total de 97.912 imatges que han presentat a concurs un total de 5.692 fotògrafs de 131 països, 281 espanyols. Tot i que en esta ocasió no ha guanyat cap espanyol, cada vegada són més els que participen, ha destacat Ruseler. Tot i això, en la categoria de Curt Documental Online, l’espanyol Carlos Spottorno ha estat guardonat amb el tercer premi pel seu treball sobre la crisi migratòria i els refugiats.

Col·legis fotografiats de la mateixa manera que els drons estatunidencs fotografien els objectius a bombardejar a Síria o Afganistan, les cares somrients dels ocupants d’una pastera, un immigrant amagat baix d’un cotxe de la Guàrdia Civil, els objectes que van quedar després del segrest de més de 200 nenes a Nigèria per Boko Haram, el conflicte d’Ucraïna, una casa de barrets, curiositats de la naturalesa, la vida d’una jove que cau en la drogoaddicció després d’una infància dura i com va canviant la seua vida, o la intimitat de la parella, són algunes de les històries a les quals es van acostar els concursants del certamen.

Per a les futures edicions, l’organització ha preparat un nou codi ètic que impedirà als fotoperiodistes «manipular» les instantànies i hauran d’acompanyar totes les que presentin d’informació veraç i d’acord amb la deontologia periodística, ha avançat Ruseler.

Sobre esta qüestió l’edil Carlos Galiana ha assenyalat que espera que este siga «el principi» d’una llarga col·laboració i ha assegurat que el consistori està «decidit a apostar per l’art i la cultura».

Et Pot Interessar