UNA DELEGACIÓ D’OLIVA PARTICIPA AL CONGRÉS INTERNACIONAL DE MOROS I CRISTIANS

La trobada serà eminentment científica, organitzada per la Universitat d’Alacant i la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians (UNDEF) amb el suport del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, amb una programació acadèmic científica, que es desenvoluparà durant els matins en la Universitat d’Alacant, i altra part lúdica cultural, amb inclusió d’ambaixades de diferents punts de la geografia nacional, acte de «lliurament de claus», «captivitat i rescat», entre uns altres, que es desenvoluparà en la plaça de l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. Complementa a tota la programació l’exposició fotogràfica que romandrà en l’Aulari II durant els tres dies del Congrés.

El congrés internacional naix amb la finalitat d’aconseguir el suport de molts països perquè les festes de Moros i Cristians siguen Patrimoni de la Humanitat, per al que han de ser abans Bé d’Interès Cultural de la Comunitat Valenciana, en primer lloc, i després de l’Estat. Les festes de Moros i Cristians són ja Bé de Rellevància Local i la UNDEF que presideix el petrerense Paco López està treballant per aconseguir la catalogació com Bé d’Interès Cultural de la Comunitat Valenciana. Sobre aquesta qüestió el catedràtic i membre de la UNDEF Gabino Ponce explica que, per a ser Patrimoni de la Humanitat, cal aconseguir identificar les festes de Moros i Cristians que se celebren a tot el món.

Nou universitats públiques d’Espanya, tres universitats privades i set universitats estrangeres participen al congrés, entre unes altres, la Universitat Pontifícia de Lima, la de Rio de Janeiro, la de Lisboa, la d’Equador, la Universitat Autònoma Metropolitana de Mèxic.

Et Pot Interessar