Una banda estafa 70.000 euros amb la compra de taronja a la Safor

La Guàrdia Civil ha detingut en  Tavernes de la Valldigna i Gandia a tres homes com a presumptes autores de cinc delictes d’estafa, i un delicte de pertinença a grup criminal, comesos en la compra-venda de 163 tones de taronja, valorades en quasi 70.000 euros.
Agents de l’Equip ROCA (Robatoris en el Camp)han esclarit cinc estafes en la compra-venda de taronges, comeses per eixe grup criminal format per quatre persones, de les quals una d’elles, amb nombrosos antecedents, es troba en parador ignorat.
Segons ha revelat la recerca de la Benemérita, els ara detinguts visitaven a propietaris de finques de tarongers per a proposar-los la compra dels fruits, incloent en el negoci la gestió de la recollida. Eixes visites no es realitzaven a l’atzar, sinó que buscaven persones amb un perfil determinat, que eren susceptibles de caure en els seus enganys, explica l’Institut Armat a través d’un comunicat.
D’aquesta forma, els empresaris signaven un contracte amb els amos, acordant el pagament, d’una quantitat inicial, normalment baixa i en metàl·lic, i el posterior pagament a 30 dies de la finalització de la recol·lecció.
Els suposats empresaris comptaven amb diverses empreses creades expressament per a l’estafa, subcontractant a més a una empresa de treball temporal, a tots els empleats necessaris per a realitzar la recol·lecció de les finques.
Si algú comprovava en internet la solvència de les empreses, trobava informació genèrica de les empreses, però sense detectar res estrany que els fera pensar que es trobaven davant uns estafadores, no obstant açò, eren pàgines creades per a donar suport a l’estafa.
Una vegada que s’arreplegava tota la collita i arribava l’hora del pagament, els amos no tornaven a saber res més dels empresaris, i els telèfons de contacte deixaven d’estar operatius. En haver transcorregut més d’un mes des de la recol·lecció, la mercaderia era impossible recuperar-la.
Els investigadors no ho van tenir fàcil per a identificar-los, ja que a més d’haver donat noms falsos als amos de les finques, les línies de telèfon utilitzades havien sigut donades d’alta també amb falses identitats. Així i tot, van aconseguir obtenir diversos noms de les empreses que s’havien creat per a donar cobertura a les estafes.
Després de localitzar als sospitosos, sense que aquests se n’adonaren, van comprovar que aquests tenien antecedents per fets similars i van ensenyar les seues fotografies als perjudicats, que els van identificar sense dubtar-ho. En total haurien arreplegat més de 163 tones de taronja en les cinc finques amb les quals havien signat contractes.
Finalment, els agents van procedir a la detenció de tres dels quatre suposats autors de les estafes, doncs un d’ells es troba en parador ignorat, encara que estiga plenament identificat.
Els tres homes -un espanyol de 69 anys, un romanès de 38 i un búlgar de 32- han sigut posats a disposició judicial com a presumptes autors de cinc delictes d’estafa, i un delicte de pertinença a grup criminal. S’ha decretat la seua posada en llibertat amb càrrecs, a l’espera de judici.

Et Pot Interessar