UNA ALUMNA D’ART I DISSENY ELABORA UN VIDEO PER DIFONDRE LA TERMINOLOGIA FALLERA EN VALENCIÀ

Amb el títol ‘Un dia de Falles, la realitzadora Neus Cerdà ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura Festiva i la Junta Central Fallera, segons han informat en sengles comunicats la Diputació i l’Ajuntament de València.

Mitjançant il·lustracions i gràfics, amb una animació simple i melodies festives, el vídeo explica en uns dos minuts el que passa a València el dia de Sant Josep, jornada gran de les Falles i de la ‘cremà’, amb la successió de dades des de la despertà fins a la cremà, passant per la mascletà, el lliurament de premis o l’ofrena a la Mare de Déu.

Durant la presentació, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha subratllat el suport de l’Ajuntament a tota iniciativa que destaque el valor cultural de la festa fallera. «La festa engloba moltes facetes: l’art faller, la indumentària, la pirotècnia i també la llengua; el valencià forma part intrínseca de la literatura i la vida de les falles, per això agraïm qualsevol projecte que ajude a la seua difusió», ha indicat.

Un dels objectius d’este material és que ho compartisquen els membres més joves de les agrupacions falleres. Des del migdia, el vídeo està disponible en els portals YouTube i Vimeo i en la pàgina de Facebook ‘Valencià a la Dipu’. També es podran veure i compartir altres materials de la sèrie ‘Festes tot l’any’ realitzats per la mateixa Unitat de Normalització Lingüística.

Et Pot Interessar