Una ajuda de la Diputació permetrà rehabilitar el minitrinquet de Tavernes

La Diputació de València ha atorgat a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna una subvenció de 57.000 euros per a rehabilitar i millorar el minitrinquet i el frontó municipal.

En concret, esta subvenció permetrà reparar el paviment de la pista del minitrinquet i el sostre, a més de reparar i millorar altres desperfectes menors de les instal·lacions. Pel que fa al frontó, les actuacions previstes comprenen la rehabilitació de la estructura i els elements metàl·lics perimetrals, i l’adequació  de la superfície de rebot de la pilota.

El regidor d’Esports, Josep Llàcer, ha destacat el compromís de l’Ajuntament amb la recuperació i reivindicació de la pilota valenciana. En este sentit, ha assenyalat que des de l’executiu local «estem destinant esforços per a dignificar la pràctica de la pilota valenciana, tant en la millora de les instal·lacions com en la posada en valor de la vessant patrimonial de la pilota. És per això que hem augmentat un 10% el conveni amb este club, i també hem col·laborat braç a braç a l’escola de pilota i el club femení».

En este sentit, estos dies la Casa de la Cultura de la ciutat ha acollit l’exposició Faixa Roja Faixa Blava, una exposició coproduïda pel Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València i el Museu de la Pilota de Genovés, i que aborda la pilota valenciana més enllà de l’àmbit estrictament esportiu mostrant tot allò que envolta el joc, com la rellevància social dels jugadors i de les relacions entre ells, la presència i la participació del públic, les normes, les modalitats, els equipaments i també la percepció que tradicionalment ha tingut la societat valenciana d’este esport

La subvenció s’emmarca en el Pla de Trinquets que desenvolupa la Diputació de València, al que ha destinat dos milions d’euros, i que incidirà en la millora i rehabilitació de 31 trinquets i instal·lacions vinculades al món de la pilota a les comarques valencianes.

Et Pot Interessar