11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

“Un passeig per la Història de Gandia” cicle de conferències a la Biblioteca Central 

Aquesta nova sessió d’“Història de Gandia” tindrà lloc el divendres 29 d’octubre a les 20:00 h. a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central i es farà, tant presencialment com en streaming, a través del nostre canal de Youtube.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la primera sessió del cicle de conferències Un passeig per la “Història de Gandia”, destinades a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat de Gandia, que organitza l’IMAB-Biblioteques Gandia, en col·laboració amb Ràdio Gandia i Telesafor.

En aquesta ocasió el tema serà “El preu de la guerra. Les finances de l’exèrcit reial durant les Germanies”, a càrrec de Juan Francisco Pardo (València, 1968), professor d’Història Moderna a la Universitat de València. Les seues recerques s’han orientat a l’anàlisi de l’organització militar i naval de l’antic Regne de València i la Corona d’Aragó, així com a l’estudi de la minoria morisca, la frontera mediterrània o les institucions, les idees i les pràctiques polítiques a la Monarquia Hispànica durant els segles XVI i XVII.

Sipnosi: com a totes les èpoques, al segle XVI la guerra era cara. Per a la Tresoreria del rei a València, fer front a la revolta de les Germanies (1521-1522) no fou fàcil, doncs no comptava amb fons suficients per a reunir un exèrcit. És per això que calgué enllestir una estructura de crèdit basada en la capacitat de la noblesa i les institucions lleials al rei. A la fi, el seu èxit dependria de la derrota dels agermanats.

La xarrada es farà presencialment i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç:
https://youtu.be/Jbj3RUcgvzw

Articles relacionats