14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

Un nou veí de Tavernes és identificat entre les víctimes de la Fossa 112

Els treballs d’exhumació i identificació dels cossos soterrats en la Fossa 112 de Paterna continuen donant resultats positius, ja que gràcies a les tècniques avançades de detecció de l’ADN s’ha identificat el cos d’un altre veí de Tavernes víctima de la repressió franquista, Juan Bautista Primo Felis.

El passat dissabte, en un emotiu acte celebrat en el Monestir de Sant Miquel dels Reis de València es va celebrar l’entrega als seus familiars de les restes dels darrers 17 cossos identificats en les fosses 21, 22 i 112 del cementeri de Paterna, entre els quals es trobava el represaliat valler, agricultor afusellat l’11 de novembre de 1939 als 43 anys.

La regidora de Memòria Històrica, Noèlia Alberola, va assistir a l’acte juntament amb la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la presidenta de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 112, Carmen Gómez.

Després d’anys de lluita, per fi, les famílies de totes les víctimes identificades poden descansar, tancar les ferides i soterrar dignament els éssers estimats en els seus pobles.

Articles relacionats