Un músic ingressa per primera vegada a presó en Espanya per la lletra de les seues cançons

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, haurà d’entrar a la presó després que el Tribunal Constitucional haja rebutjat admetre a tràmit el recurs contra la condemna de tres anys i mig confirmada pel Suprem.

Segons ha informat el propi Valtonyc en un comunicat difós a través del seu compte de Twitter, es tracta d’un fet històric, atés que és el primer músic que entrarà a la presó en l’Estat espanyol condemnat únicament per les lletres de les seues cançons”.

Així mateix, l’escrit informa que se suspenen tots els actes i concerts programats des de hui i lamenta que aquesta condemna represente “un atac a un dret democràtic que afecta” tots els ciutadans.

En aquesta línia, el pròxim 17 de juny, s’ha organitzat un concert per la llibertat d’expressió a Mallorca, de la mà de l’Associació Acallar, on 40 grups musicals de tot l’Estat se sumaran a la causa per la llibertat d’expressió.

El passat 20 de febrer, la Sala Segona del Tribunal Suprem confirmava la condemna de tres anys i mig de presó que l’Audiència Nacional va imposar al raper per delictes d’enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona, i amenaces pel contingut d’algunes de les seues cançons publicades en Internet.

Segons la sentència, per la qual Arenas haurà d’ingressar a la presó, les cançons inclouen expressions en suport i lloança a les organitzacions terroristes Grapo, ETA, i a alguns dels seus membres, així com contra el titular de la Corona i els seus familiars, i contra el president del Círculo Balear, Jorge Campos, contra qui es van dirigir les amenaces.

Et Pot Interessar