Un miler de persones ha gaudit dels 25 espectacles del festival Sona Baixet

Un miler d’espectadors han gaudit dels 25 espectacles de la la quarta edició del Festival Sona Baixet, que va tindre lloc dissabte 24 i diumenge 25 de març a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i el Teatre Serrano, espai que es va haver d’habilitar a última hora a causa de les previsions meteorològiques que s’esperaven per al cap de setmana.

El projecte Sona Baixet Fest engloba distintes disciplines d’arts escèniques i plàstiques al voltant de la música en un entorn familiar on poden gaudir tant els més menuts com els més grans, ‘de fet -afirma Francesc Burgos, coordinador de LaCasaCalba- ‘el públic objectiu del festival són els xiquets per als que oferim una proposta de qualitat per a gaudir-la en família però també ens visiten joves i adults no necessàriament acompanyats de xiquets ques’acosten pergaudir d’aquestes propostes artístiques prop de casa’.

La major part de les companyies participants han vingut de diferents punts de la geografia valenciana comRodamons Teatre, Ramonets,Llobarros, Mag Wendo, Trobaversos oFactoría Los Sánchez; de la mateixa comarca de la Safor hem comptat amb La POP, curtmetratges en super-8 del projeccionista valler Santiago Estruch, així com les participacions locals amb La Cris, l’Escola de Música del Grau de Gandia, l’Escola del Teatre Serrano, els projectes de Pulsión, Coopera Collective, La Muixeranga de la Safor, el col·lectiu Niu de Llavors i les propostes artístiques de Pepa Castillo, de ioga en família amb Natalia de Ancos i José Olivares, el taller de circ amb Vicent Sellens, Marta Vela i Héctor Peiró així com El Triangulista, fil conductor del festival. Des de Catalunya ens han visitat Marc Parrot i Eva Armisén, Esperit! i 2princesesbarbudes i des de Madrid, ens ha acompanyat el mític locutor de Radio 3 Juan de Pablos, qui ha estat amenitzant les dues jornades del festival amb la seua maleta de vinils, un tresor que es pot escoltar des de fa gairebé 5 dècades al programa Flor de Pasión de Radio 3.

El festival, organitzat per LaCasaCalba i l’Ajuntament de Gandia, recala a la ciutat amb un èxit de participació després de quatre temporades celebrant-se en distints punts de la capital de la Safor. Els 25 espectacles es van repartir entre les 11 i les 20h al llarg del cap de setmana. A més a més, s’ha ampliat el ventall d’activitats programant-se, durant les dues jornades completes, un total de 17 actuacionsmusicals, teatre, projeccions cinematogràfiques en super-8, una cercavila amb personatges caracteritzats i 7 tallers de diferents tipus per a totes les edats.

Francesc Burgos es mostra satisfet amb l’acollida de les famílies i el potencial cultural i turístic del festival Sona Baixet. ‘Des de LaCasaCalbaens agradaria que continuara celebrant-se a la ciutat de Gandiaperò, malauradament,ens veiem obligats a valorarles ofertes que ens arriben des d’altres municipis valencians donat quel’Ajuntament gandià no ha assolit el compromís econòmic que requereix un festival d’aquestes característiques’.

Et Pot Interessar