UN JUTGE VEU INDICIS DE PREVARICACIÓ EN LA CONTRACTACIÓ DE DIVERSOS CRÈDITS PEL GOVERN DEL PP DE GANDIA

La querella que l’exalcalde del PP de Gandia Arturo Torró va presentar contra el també exalcalde socialista José Manuel Orengo i l’exregidora del mateix partit Ana Garcia es torna contra ell mateix i el responsable d’Hisenda en el seu govern, Guillermo Barber, segons una informació que el PSOE de Gandia ha filtrat este dimarts al diari Levante-EMV i que una vegada feta pública ha remés a la resta de mitjans de comunicació. El titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Gandia deriva la causa de la denuncia al Deganat de Gandia per tal que es faça una instrucció separada. Demana d’aquesta manera que s’obriga una investigació penal contra l’exalcalde del PP i el regidor d’Hisenda ja que veu indicis de delicte per prevaricació per la realització de huit operacions de tresoreria entre 2011 i 2014 que sumen al voltant de 28 milions d’euros en crèdits. Segons el PSOE, “esta notícia ens dóna llum a una nova realitat que el PP sempre ha negat i és que és mentida que no firmaren un sol euro en préstecs durant la darrera legislatura”.

 

Si s’acceptara esta causa, Torró ja sumaria 5 “investigacions” i encetaria investigació un nou regidor popular i diputat provincial, Guillermo Barber. Els socialistes es pregunten què farà Isabel Bonig (presidenta regional del PP) si finalment “imputen” a Barber.

Pels mateixos fets estan també en la condició d’investigats José Manuel Orengo i Ana García. No obstant, per al PSOE “la diferència és que Orengo i Ana García demostraren el silenci administratiu a l’hora de demanar els crèdits, però en el cas de Torró i Barber les operacions de crèdit van ser desautoritzades taxativament per la Conselleria d’Hisenda de la Generalitat Valenciana en temps i forma. És curiós que fins i tot una de les operacions es va contractar al dia següent de demanar l’autorització, sense esperar la resposta”.

Segons els socialistes, “el que ha passat en els darrers 4 anys a Gandia amb un govern del Partit Popular no es pot comparar amb cap altra població, cinc previsibles investigacions recauen sobre el que va ser alcalde d’esta ciutat, amb el que fora número dos del partit i actual líder del PP, Víctor Soler, amagat sota el seu aforament a les Corts per tal d’evitar ser investigat, amb Barber ja en camí, i altres membres del govern i anteriors gestors de la ciutat i de la empresa pública declarant davant de la justícia pels diversos casos que s’investiguen”.

Et Pot Interessar