Un informe policial conclou que l’agressió del Figatell Sound va derivar d’una baralla entre dos homes

L’informe de la Policia Local d’Oliva sobre l’agressió registrada durant els concers del Figatell Sound conclou que els fets que es va denunciar a través de les xarxes socials es van produir en el context d’una discussió en la qual van intervenir dos homes, un veí d’Oliva i un altre sense identificar fins al moment i que segons els testimonis podria ser de nacionalitat anglesa. En la trifurca, el veí d’Oliva va resultar amb una “ferida lleu” al cap. Es descarta la intervenció de terceres persones, més enllà de separar als afectats. La Policia Local hi va estar present durant el festival amb dotze agents.

Pel que fa a la pancarta a la qual s’atribueix l’origen de la discussió, només hi ha constància d’una amb reivindicacions feministes des de l’escenari, sense que conste l’existència de cap altra proclama amb contingut polític per part de l’organització, dels grups musicals ni del públic.

L’informe, que s’ha fet arribar a la Guàrdia Civil i a tots els grups polítics de la Corporació Municipal per part de l’alcaldia, conclou que: “El concert del Figatell Sound, des del punt de vista de previsió, coordinació, mitjans personals, materials i, especialment, a la seguretat, va ser exemplar. Però va ser més exemplar el comportament cívic, educat i correcte, tant de grups actuantes com del públic. Ni tan sols hi havia brutícia en la via pública, es va fer gran ús de papereres i contenidors, i per a miccions es va fer ús de diversos W.C. portàtils (Poliklin). No va existir botelló en voltants i es va concentrar la gent en Alfons El Magnànim, composta per una gran diversitat de famílies de totes les edats i adolescents.”

L’Ajuntament d’Oliva es reitera en la condemna a l’agressió, així com a qualsevol tipus de violència, condemna que ja va fer pública el dissabte 25 d’agost en ser coneixedor dels fets. Per últim, mostra el seu suport als Joves d’Oliva en Moviment per «l’excel·lent» labor que han anat desenvolupant durant les sis edicions del Figatell Sound.

Et Pot Interessar