Un home amenaça a policies i vianants després de robar a un supermercat de Gandia

La psicologia i l’excel·lent labor policial han evitat una desgràcia en ple centre de Gandia. Dos agents de la Policia Nacional adscrits a la Comissaria de Gandia han hagut de bregar amb una persona que, amb facultats mentals alterades, va començar després de cometre un robatori a amenaçar ganivet en mà als policies i a les persones que en eixe moment caminaven pel carrer.
Va succeir aquest passat dimarts 3 d’abril en la confluència dels carrers República Argentina i Nou d’Octubre. Els agents actuants són comissionats per la Sala del 091 després de la denúncia d’un robatori en un supermercat i les característiques del delinqüent. En els voltants es localitza a una persona de 45 anys que, caminant pel carrer, fa cas omís als requeriments dels agents i tracta de fugir. Quan els dos policies baixen del cotxe i el requereixen, aquest es dóna la volta i trau un objecte metàl·lic punxegut, de 17 centímetres, i intenta agredir als agents que, intenten esquivar-lo i demanen que desistisca de la seua actitud.
El agresssor, que pateix una alienació mental, no només va intentar agredir als policies sinó també a la resta de vianants que a eixa hora, dues de la vesprada, passaven per la zona. L’agressor els atemoria i els obligava a donar-se la volta davant el temor de ser ferits per l’objecte punxant. Els policies, després de crear un perímetre de seguretat per a salvaguardar la seua integritat física i la dels vianants, van tirar mà de la psicologia i van aconseguir establir conversa amb el delinqüent.
Després de diversos requeriments, al final desisteix i els agents aconsegueixen que guarde l’objecte punxant en la seua butxaca. Mentre un segueix parlant amb ell, l’altre agent s’apropa per l’esquena i aconsegueix traure-li de la butxaca el ganivet, moment en el qual se’l redueix, escorcolla i se’l deté.
En la motxilla que portava es troba en el seu interior unes tisores de plàstic de 10 cm de punta i 18 de llarg; i 7 quilos en paquets de diversos objectes sostrets del supermercat, a més de l’objecte punxant de 17 centímetres amb el qual amenaçava als agents i vianants.
Ha sigut posat a disposició judicial acusat d’atemptat a agent d’autoritat i robatori amb intimidació. La labor psicològica policial va evitar que causara ferides als qui van ser sorpresos en ple carrer per l’ara detingut.

Et Pot Interessar