24.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Un equip de rescat de l’ONG valenciana Bombers Pel Món ja està a Turquia

– Quinze bombers, una infermera i quatre gossos de l’ONG valenciana Bombers Pel Món s’uneixen al rescat de les víctimes dels terratrémols a Turquia

L’ONG Bombers Pel Món ha desplaçat fins a Turquia un contingent d’emergència integrat per quinze bombers de l’Ajuntament de València, una infermera i quatre gossos ensinistrats per a la localització de persones en ensulsiades. L’equip va arribar de matinada al seu destí, la zona centre i més afectada pels devastadors terratrémols que es van succeir el dilluns, Adiyaman, que immediatament es van sumar a les labors de rescat.

Gràcies a la col·laboració de la Prefectura de Bombers de l’Ajuntament de València, els efectius de l’ONG han pogut traslladar fins a l’àrea equipament per al treball en aquesta mena de catàstrofes, per a assistència sanitària a persones ferides, mantes i roba d’abrigar i altres materials.

Les víctimes dels dos forts terratrémols que van assolar aquest dilluns àmplies zones del Sud de Turquia i de Síria continuen incrementant-se a mesura que passen les hores, explicant-se per milers les persones mortes, ferides i desaparegudes. Les dures condicions climatològiques estan afectant, també, greument a les famílies que han perdut les seues llars.

“Estem davant una de les catàstrofes naturals de major magnitud quant a pèrdua de vides humanes de les últimes dècades. Som conscients que a cada minut és més difícil poder trobar supervivents sota els enderrocs, però mantenim l’esperança. Hi ha molta faena per fer i estem preparats per a afrontar-lo”, subratlla Teo Javaloyes, president de Bombers Pel Món.

L’organització ha manifestat, així mateix, a l’agència del Govern turc que coordina la gestió d’emergències i desastres la seua disposició per a col·laborar, també, en tasques de reconstrucció de les zones afectades.

El personal dels cossos de bombers i sanitaris vinculats a l’ONG Bombers Pel Món que s’ha desplaçat fins a Turquia compten amb gran experiència en aquesta mena de situacions d’emergència i rescat, en diferents parts del món.

Articles relacionats