22.9 C
Gandia
Dijous, 6 octubre, 2022

Un concert de Nadal en un objectiu molt singular: “Flautissims Simfònics” 

– L’Associació Amics de la Música, per tancar l’any 2019, celebrarà el concert de Nadal, on es presentarà el projecte Flautissims Simfònics.

Flaustissims Simfònics és un projecte innovador portat a terme per l’Associació Amics de la Música de Palma junt el CEIP la Murtera Ador-Palma que té com a objectiu apropar a l’alumnat de primària al món de les bandes de música, entitats de gran rellevància en la cultura dels pobles, fent-los partícips actius d’un concert on interpretaran amb la flauta i el flabiol uns arranjaments realitzats per a l’ocasió.

En definitiva és una fusió entre els instruments bandístics i els instruments utilitzats a l’Escola, creant així una sonoritat innovadora, i la possibilitat que els alumnes de primària puguen formar part d’un concert bandístic amb els seus propis instruments de l’Escola.

Amb aquesta experiència es pretén fomentar el gust per l’audició així com la creació de nous públics. El concert està estructurat perquè l’alumnat participe en les obres de forma alternativa. Així, i des d’una perspectiva diferent de la del públic, poden gaudir de l’audició del concert dins de la mateixa formació bandística esperant així que aquesta experiència puga crear hàbits d’assistència a concerts i altres esdeveniments culturals.

Des de l’Associació han assenyalat:“Tanmateix es pretén fomentar tant el repertori com els instruments folklòrics de la nostra terra com el flabiol així com donar suport als Plans de Normalització Lingüística potenciant l’ús del valencià i que els alumnes gaudisquen d’una experiència inoblidable, que és formar part d’un esdeveniment com un concert bandístic, i que la música ens serveix-ca per a ajudar a fer millors persones”.

Aquest concert tindrà lloc el Diumenge dia 15 de Desembre a les 19.00 h a l’Auditori de la Casa de la Cultura de Palma de Gandia.

Articles relacionats