UN CENS LOCAL A LOCAL RETARDA LA NOVA ORDENANÇA D’OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA DE GANDIA A LES PORTES DE L’ESTIU

El PP de Gandia ha denunciat que la reforma de l’Ordenança de Via Pública de l’Ajuntament està parada. El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Vicent Gregori, afairma que «portem dos mesos i mig, des de l’última reunió del Grup de Treball on debatíem la reforma de l’Ordenança d’Ocupació Hostelera de la Via Pública, però per consensuar la seva reforma, és necessari que ens reunim i el Govern de Gandia, està inactiu”.

Per la seua banda, la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, ha desmentit que el procés de modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública hostalera s’haja estancat, sinó que es continua treballant en la fase d’anàlisi tècnica. “Un procés molt laboriós, ja que s’està elaborant el primer cens de terrasses de la ciutat, que oferirà una radiografia real de la situació. Així, no parlarem mai més d’oïda, sinó amb dades reals i actualitzades”.

Gregori ha recordat que «apostem pel debat però cal donar-li celeritat, arribarà l’estiu i tornarem a tenir els mateixos problemes. L’hostaleria i els veïns, volen solucions”.
Els populars han tornat a incidir en la necessitat d’apostar per una ciutat oberta, on siga atractiva la inversió en un sector estratègic com l’hostaleria, però sempre amb la premissa de conciliar el necessari dret al descans, evitant els sorolls innecessaris.

És per tot això, per què des del Grup Municipal Popular s’exigeix la convocatòria del Grup de Treball que tracta la reforma de l’Ordenança d’Ocupació Hostelera de la Via Pública, al més aviat possible, amb l’objectiu d’intentar tenir aprovada una ordenança més flexible i que conciliï les postures dels diferents agents i sectors implicats.

Un cens local per local

Segons la regidora Alicia Izquierdo, els inspectors de via pública de l’Ajuntament estan visitant un a un els 432 establiments hostalers, elaborant una fitxa tècnica amb les característiques del carrer, la terrassa, així com consultant els propietaris sobre els problemes ocasionats per l’actual ordenança, per tal d’elaborar propostes.
“Tampoc és cert que existisca un buit legal, ja que l’actual ordenança que va aprovar l’anterior govern del PP continua en vigor i seguirà aplicant-se. Em sorprèn que els populars diguen ara que la seua ordenança és molt completa quan ells no la van fer complir des del primer minut d’haver-la creat, perquè mai se la van creure. Nosaltres sí i per això l’hem oberta a la revisió i propostes de modificació, perquè més que una norma flexible, en volem una real, de consens, que compagine els dret al treball dels hostalers i amb el del descans del veïnat”.
Izquierdo ha recordat que el nou govern va encetar un dels processos participatius més importants de la democràcia a la ciutat, aconseguint seure per primera vegada en una mateixa mesa de treball a representants de tots els sectors implicats, amb interessos molt oposats.
A les reunions per a la revisió de l’ordenança d’ocupació de la via pública hostalera hi participen representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Gandia; els presidents de les associacions veïnals de la ciutat; d’ASEMTHSA; de les associacions de comerciants i de l’Associació d’Hostalers del Raval i Centre Històric; l’Associació de Veïns de la Platja contra el Soroll; l’Associació d’Administradors de Finques de Gandia. Per part de l’Ajuntament, membres de tots els grups polítics municipals, les regidores de Polítiques Econòmiques i Seguretat Ciutadana, així com tècnics dels dos departaments i la Policia Local.
Finalment, la regidora de Més Gandia ha assegurat que les pròximes setmanes es tornarà a convocar la mesa de treballa per realitzar les conclusions i iniciar el procés burocràtic de modificació de l’ordenança.

Et Pot Interessar