13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Les obres de l'”IES Tirant Lo Blanc Gandia” incloses en el Programa Edificant començaran a final d’any

– Les obres de remodelació i millora de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia s’iniciaran a finals d’any

– Els treballs tenen un pressupost de dos milions d’euros i està previst que l’actuació finalitze a principi de l’any 2022

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyada del vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete; i l’edil delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster i directora de l’IES Tirant Lo Blanc, han anunciat aquest matí que ja s’ha procedit a l’obertura d’ofertes per al projecte de remodelació i millora de l’IES Tirant Lo Blanc, on s’han presentat un total de 9 empreses.

El termini de presentació de pliques per a l’adjudicació de l’obra va finalitzar dilluns passat, 15 de juny. Així, l’adjudicació està prevista per al pròxim mes de setembre, amb la qual cosa l’inici de les obres serà a finals d’any. Amb una execució de 12 mesos, les obres de remodelació i millora de l’institut està previst que acaben a principi de l’any 2022.

Durant l’estat d’alarma la primera Junta de Govern Local ja va aprovar l’expedient relatiu al contracte d’obres consistent en l’execució del projecte la remodelació i millora de l’IES Tirant lo Blanc, dins del Pla Edificant. Així, es va aprovar el projecte d’obra i el plec de clàusules administratives particulars per un valor de dos milions d’euros (IVA inclòs).

La intervenció preveu fer compatible el treball en els laboratoris amb les obres a realitzar atés que la maquinària dels laboratoris no pot ser traslladada als barracons temporals que s’instal·laran al solar situat al costat de la caserna de la Guàrdia Civil al barri de Corea.

Durant la roda de premsa, Diana Morant ha recordat que “en plena pandèmia no s’ha parat per tindre a punt tot el procediment. Així, s’estan complint les previsions i els compromisos adquirits, tot i l’atur forçós per la Covid-19″ i ha afegit que “Les inversions importants i urgents d’aquesta ciutat estan garantides gràcies al Consell que segueix apostant decididament pel Pla Edificant i també estan garantides perquè l’Ajuntament de Gandia ha mantingut la seua salut econòmica i administrativa”.

El projecte

Josep Alandete ha explicat els detalls tècnics del projecte que suposarà la renovació de què és l’institut més gran de la comarca. Les actuacions més destacades que es duran a terme seran:

– Canvi d’enrajolats dels taulells de parets i de tots els banys.
– Renovació de tots els banys i adaptació a persones amb diversitat física i / o problemes de mobilitat.
– Canvi de finestres, para-sols i fusteria.
– Substitució de sostres i renovació de l’aire condicionat dels tallers.
– Mesures d’evacuació i escales d’emergència, amb rampes d’evacuació i escala d’incendis a l’edifici C.
– Instal·lació d’ascensor a l’edifici B.
– Canvi de calderes, que passen de gasoil a gas ciutat.

Alandete va voler incidir en el fet que “Gandia no para i al Pla Edificant tampoc. Hem treballat durant aquests mesos perquè totes les iniciatives seguisquen endavant i perquè aquesta generació d’ocupació que representa el Pla Edificant siga una realitat. Les inversions en educació són imprescindibles per combatre les desigualtats i per garantir la salut dels centres on els nostres joves realitzen els seus estudis. El projecte de reforma i millora de l’IES Tirant lo Blanc era necessari”.

Per la seua banda, Carmen Fuster la regidora d’Educació i directora de Centre ha declarat que “com a comunitat educativa estem molt contents. El centre va ser inaugurat el 31 de gener de 1979. El grup educatiu treballa cada dia per aconseguir que tots tinguen les mateixes oportunitats. L’educació pública ha de comptar amb molta inversió perquè és l’única que garanteix que tots els que tinguen ganes de treballar puguen desenvolupar el seu potencial” “La comunitat educativa ha treballat molt per reclamar aquestes millores que possibilitaran que tot l’alumnat, del centre més gran de la comarca, puga estudiar en les millors condicions”.

Articles relacionats