UGT DENUNCIA L’ESTAT DE DETERIORACIÓ DE L’ANTIC HOSPITAL

L’antic hospital Sant Francesc de Borja està patint un procés de deterioracio que pot estar degut a la manca de manteniment, però també a epissodis de saqueig per l’absència de vigilància, segons ha denunciat el sindicat UGT, qui ha remés una sèrie d’imatges que constaten la degradació de les dependències interiores de l’edifici. 

 

El propi sindicat diu que desconeix què és el que haja pogut passar per a que el centre presente l’estat de deixadesa que mostra, però si sospita ue han pogut estar sostrets diversos elements que no van ser reutilitzats al nou hospital. El fet que tot el material desaparegut siga de metall abunda en les sospites de que s’està produïnt saqueig. Crida l’atenció, segons UGT, que hagen desaparegut elements metàl·lics com la barra de l’antia cafeteria, un element voluminós que no es pot fer desaparèixer amb facilitat.  Portes i cablejat elèctric són altres dels elements que han desaparegut. 

Explicacions de la conselleria

La Conselleria de Sanitat, per la seua banda, en un escarit comunicat, ha explicat que una vegada clausurat l’antic hospital Francesc de Borja de Gandia l’11 d’abril, es va procedir a la distribució del material útil en el següent ordre: nou hospital, centres d’Atenció Primària del departament de salut, altres hospitals i ONGs. A continuació es va procedir a la retirada d’elements que posseïen una càrrega tèrmica considerable i per tant comportaven risc d’incendi, com és el cas de les peces de fusta revestides de metall. L’hospital compta amb sistemes de seguretat que funcionen les 24 hores, assegura Sanitat.

 

Et Pot Interessar