23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Turisme CV atorga 160.000€ a Gandia per a impulsar la ruta dels Borja 2022

  • El conveni amb l’Ajuntament busca promocionar el patrimoni cultural heretat de la saga familiar més icònica de la localitat 

 L’oficina de Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia han signat un conveni de col·laboració per import de 160.000€ amb l’objectiu d’impulsar la Ruta turística dels Borja durant 2022. Respecte al curs passat, el pressupost assignat per a aquesta acció ha ascendit en 60.000€ per ser Any Jubilar.

D’aquesta manera, es busca promocionar i posar en valor el llegat cultural heretat de la saga familiar més icònica de la història de la ciutat. L’acord tindrà un impacte econòmic positiu en tots aquells recursos turístics locals vinculats directament al llinatge Borja, com poden ser el Palau Ducal o l’Alqueria del Duc.

Tot això ajudarà a consolidar la imatge de Gandia com a Capital Cultural de les Comarques Centrals Valencianes, a la sostenibilitat ambiental i social a través de la preservació i difusió de la història, i, de manera indirecta, al manteniment i protecció del patrimoni.

La família Borja va ser una de les més poderoses i influents del Renaixement en la Corona d’Aragó i a Itàlia. Va estar lligada a la noblesa i a la jerarquia eclesiàstica, que va col·locar a molts dels seus membres en llocs clau del poder.

Articles relacionats