21.9 C
Gandia
Divendres, 7 octubre, 2022

La trobada del Corredor Mediterrani posa de relleu discrepàncies entre les entitats empresarials

Si per a alguna cosa ha servit la Trobada d’Empresaris pel Corredor Mediterrani que es celebra a Almería és per a posar de relleu les diferències entre les diferents associacions empresarials, sobretot entre els empresaris andalusos, que no veuen incompatibiliat entre els corredors centrals i mediterrani, i els valencians, que reclamen d’una vegada l’eix mediterrani en conraposició a l’Espanya radial.  

El president de la Confederació d’Empresaris d’Andalusia (CEA), Javier González de Lara, ha apuntat que el desenvolupament del Corredor Central i el Corredor Mediterrani “no són incompatibles”, per la qual cosa considera que tots dos projectes no han de “entrar en competència”.

Durant la seua intervenció en la Trobada pel Corredor Mediterrani, que s’ha celebrat en Roquetas del Mar (Almeria) amb la participació d’uns 800 empresaris d’Andalusia, Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana i Catalunya, el president de la patronal andalusa ha oferit la possibilitat de realitzar un “gran acte” a Algesires (Cadis) per a “acreditar la complicitat de tots dos projectes” i així “eliminar qualsevol tipus d’excusa o de competència falsa” entre ells.
“No són incompatibles tots dos projectes, donem-li a Algesires, a la badia d’Algesires i al Camp de Gibraltar també el seu protagonisme, que és molt important”, ha dit González de Lara durant la seua intervenció, en la qual ha incidit que Andalusia “ix bastant pitjor parada” que altres comunitats en matèria d’inversió estatal encara que ha defensat la necessitat d’apostar per una “estratègia comuna i global” en defensa de les infraestructures ferroviàries. “Més estratègia i menys tacticisme”, ha postil·lat.

Per contra, el navilier i president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha afirmat que al juny es veurà si la “voluntat política” que “sí” existix per a l’execució del Corredor Mediterrani “es traduïx en fets”, i ha advertit que fins que no existisca compromís “dels que manen” perquè tinga “doble plataforma” per a passatgers i mercaderies, “no tindrem” esta infraestructura.

Boluda ha intervingut per a fer visible una reivindicació “compartida” que ha qualificat de “justa i racional” i, per tant, allunyada de “capritxos i arbitri”.

El president d’AVE ha indicat que, malgrat que les dates que s’han donat des del Ministeri de Foment “són tardanes”, la reunió amb el seu titular, Íñigo de la Serna, al febrer “va confirmar que sí hi ha voluntat política”. “Per les seues explicacions -ha afegit- vam veure que començava a haver-hi planificació i que hi ha un equip treballant, la qual cosa ja és un avanç”.

No obstant açò, ha cridat a “tindre clar” que la mesura d’habilitar un tercer carril és “necessària però provisional” i que, per tant, fins que no existisca doble plataforma “no tindrem Corredor Mediterrani”.

“És possible que tots els que estem defenent l’execució d’esta infraestructura estiguem equivocats? Jo crec que no”, ha interpel·lat Boluda, qui, a continuació, s’ha preguntat quan coneixeran “el compromís del Govern d’Espanya per a la doble plataforma entre la frontera de França i Algesires (Cadis)” ja que, segons ha remarcat, eixa data també és “important”.

Ha defès el paper del moviment per a conscienciar de la necessitat de “completar l’actual Espanya radial amb eixa Espanya circular” en la qual és “clau” l’eix mediterrani, per a “ordenar les peces” del projecte actual que, al seu juí, és com “un tetris o un galimaties” i per a “unir” en la reivindicació a “tota la societat”.

“És un projecte sobre el qual hi ha molta informació però no rigorosa, en molts casos no real i sempre molt polititzada”, ha indicat Boluda, per a qui és “molt important” que “tots els territoris defenguem tots i cadascun dels quilòmetres del traçat complet, que redunda en competitivitat i benefici per a Espanya”.

Al fil d’açò, s’ha mostrat convençut que els actes organitzats per AVE “no estan caent en sac foradat” perquè “a nivell social estem agafant molta força i l’embranzida per a aconseguir-ho” malgrat que, tal com ha reiterat, les quantitats consignades en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “no siguen les adequades” i el ritme d’inversió “desgraciadament no siga el convenient perquè es complisquen els terminis”.

“Les trobades pel Corredor Mediterrani estan calant perquè no són un acte aïllat sinó un moviment rigorós, amb objectius, continuat i amb metes clares, per la qual cosa els que decidixen han de tindre clar que les reivindicacions no són ni capritxoses ni arbitràries. És una demanda social racional i justa”, ha assegurat.

Boluda ha manifestat que no és “possible” que els territoris on “està la indústria, el turisme, l’agricultura, les exportacions i la majoria de la població d’Espanya tinga tan gran dèficit d’infraestructures”. “La capital és important però la resta de regions han de ser ateses també perquè millorant-les avançarà el conjunt del país”, ha apuntillado.

Finalment, ha avançat que el pròxim 3 d’octubre tindrà lloc “un gran acte” a Madrid per a culminar el roadshow que ha impulsat AVE. “Esperem comptar amb tots els assistents a este esdeveniment perquè creiem que és important que les trobades culminen a Madrid tots els anys fins que es complete la infraestructura”, ha conclòs.

“BENVINGUTS A LA ILLA D’ALMERIA”

Per la seua banda, el president de la Cambra de comerç d’Almeria, Diego Martínez Cano, qui ha rebut a les delegacions territorials amb un eloqüent “benvinguts a la illa d’Almeria”, ha traslladat el ferm propòsit de “donar-li la volta” al que ha qualificat com a “escenari desolador” en la província, fruit de “un desemparament secular amb el qual convivim des de fa dècades i que no té com problema la distància”.

Martínez Cano ha assenyalat que Almeria “necessita” el Corredor Mediterrani “més que ningú i de forma imperiosa” al mateix temps que ha lamentat la “impotència després d’anys d’espera i promeses incomplides” envers una província que, en mesos punta, mana 1.000 camions a Europa.

“Vull creure en un raig d’esperança, és l’únic clau cremant al que no podem agarrar”, ha dit en relació al compromís que va adquirir el ministre Iñigo de la Serna perquè el Corredor Mediterrani arribe a la província en 2023. “Esperem que siga un home de paraula perquè tots volem corredor”, ha finalitzat.

Articles relacionats