Tretze detinguts, un d’ells a Gandia, per explotar sexualment a joves transexuals

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup que explotava sexualment a joves transexuales en un pis de Múrcia. Les víctimes, d’orígens humils, eren traslladades a Espanya mitjançant enganys per a, una vegada a Espanya, ser obligades a prostituir-se.
El Jutjat d’Instrucció número 8 de Múrcia va disposar l’arrest de 13 persones així com el registre simultani en tres immobles de la capital murciana. Les detencions s’han practicat a Múrcia (9), Sabadell (1), Gandia (1), Dénia (1) i Torremolinos (1).
Segons informen fonts policials, la recerca va començar arran de la denúncia presentada en dependències de la Policia Nacional a Múrcia per una de les víctimes, qui va manifestar haver accedit a territori espanyol de manera irregular amb la mediació d’un altre ciutadà brasiler.
Aquest compatriota li va pagar el trasllat des de Brasil a Espanya, contraient així el denunciant un elevat deute econòmic amb ell. El jove es va veure obligat a prostituir-se per a saldar el deute, rebent amenaces i fins i tot agressions físiques per part del seu compatriota per a aconseguir tal fi.
Les primeres indagacions van permetre als investigadors confirmar els fets denunciats. Així es va procedir a la judicialització de la recerca, en el mes de febrer d’enguany sota la direcció del Jutjat d’Instrucció número huit de Múrcia.
Després de nombroses perquisicions els investigadors de la Policia Nacional van poder determinar l’existència d’una organització dedicada a l’explotació sexual de persones i altres delictes connexos. Aquest grup criminal estava liderat per una persona de nacionalitat brasilera, qui des d’Espanya, i ajudat per uns col·laboradors, captava a Brasil a joves en una precària situació econòmica.
Posteriorment es desplaçaven a Espanya baix enganys per a acabar exercint la prostitució en un pis pertanyent al principal investigat, situat en el centre de la capital de Múrcia.
Així mateix les víctimes eren obligades a consumir i vendre substancies estupefaents. En ocasions eren tancats en les habitacions impedint-los eixir al carrer i eren sotmesos a contínues amenaces greus i fins i tot a agressions físiques. Tots els diners procedents de les pràctiques il·lícites era després lliurats al responsable de l’organització, han detallat les mateixes fonts en comunicat de premsa.
La recerca al seu torn va permetre determinar que existia una interconnexió amb els propietaris d’altres prostíbuls de la mateixa ciutat i regions properes, amb els quals intercanviaven víctimes per a la seua explotació sexual aprofitant-se de la seua situació d’irregularitat administrativa a Espanya.
Les perquisicions policials van portar també a identificar al proveïdor de cocaïna dels prostíbuls implicats. Aquest traficant, juntament amb col·laboradors, portava directament a aquests establiments la substancia estupefaent utilitzant diferents vehicles en els seus desplaçaments per a tractar d’evitar l’acció policial.
A més es trobava fugit de la justícia amb diverses ordres de crida i cerca pendents per delictes relacionats amb el tràfic de drogues.

Santeria i màgia negra
Com a culminació d’aquesta recerca, el titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de Múrcia va disposar l’entrada i registre simultani en tres immobles d’eixa ciutat.
Els agents es van confiscar de documentació que confirmava el pas de les víctimes per eixos pisos i de quatre vehicles, dos d’ells d’alta gamma.
A més es van intervenir efectes relacionats amb la santería i la màgia negra, creences molt arrelades entre les víctimes brasileres i amb les quals se les hauria pogut coaccionar.
Durant els registres i en dies posteriors es van efectuar les detencions dels principals investigats, un total de 13 persones, amb edats compreses entre els 19 i els 60 anys d’edat i nacionalitat colombiana, brasilera, peruana, espanyola i romanesa.
La gran mobilitat geogràfica dels investigats va provocar desplaçaments dels agents de la Policia Nacional a altres ciutats espanyoles: Sabadell, Gandia, Dénia i Torremolinos a fi de practicar els arrests.
L’autoritat judicial ha ordenat l’ingrés a la presó de quatre detinguts mentre que els nou restants han quedat en llibertat amb càrrecs.
L’operació ha sigut desenvolupada per la Prefectura Superior de Policia Nacional de la Regió de Múrcia a través de la seua Unitat contra les Xarxes d’Immigració i Falsedat Documental. S’ha comptat amb la col·laboració d’altres comissaries de Policia Nacional situades a Sabadell, Gandia, Dénia, Màlaga i Valladolid.

Et Pot Interessar