Bellreguard inverteix quaranta mil euros en millorar l’accessibilitat al cementeri

L’Ajuntament de Bellreguard ha finalitzat les obres de millora d’accessibilitat en el cementeri municipal, a les quals ha destinat una inversió de 41.624,24 euros. D’ells, el Consistori ha aportat el 50% de l’import amb recursos propis, mentres que la resta prové del fons de la Diputació de València per a Inversions Financerament Sostenibles (IFS) del 2018.

Les obres, executades per l’empresa local Construccions Saforbell, S.L., han millorat les condicions d’accessibilitat del recinte, actuant sobre les zones d’estacionament, els desnivells i els banys, i venen a completar les diferents intervencions dutes a terme aquests darrers anys en el cementeri. De fet, millorar les condicions del mateix és “un projecte de legislatura per al govern municipal”, segons explica el regidor d’Urbanisme, Joan Marco, qui recorda que en dos fases anteriors ja es va actuar, l’any passat, sobre la façana, amb obres de sanejament, pintura, construcció d’un nou mur i instal·lació d’una tanca metàl·lica.

“Amb aquesta obra millorem l’accessibilitat allà on hi havia perill en sòl, a més de fer accessibles els llavadors i els serveis, i completem la inversió realitzada anteriorment l’any 2017”, ressalta Marco. Aquesta tercera fase, que s’ha executat durant l’estiu i ha finalitzat abans de la festivitat de Tots Sants, ha incrementat el nombre de places d’aparcament,, així com la seua amplària, incorporant-ne també les destinades a discapacitats que estableix la normativa específica.

A l’interior del cementeri s’ha actuat en els recorreguts de circulació en aquells punts on quedava una pendent molt pronunciada que no complia en cap cas la normativa vigent, deixant aquestes amb una pendent, un coeficient de resbaladicitat i una tonalitat que compleixen amb la mateixa. També s’han adaptat tres del llavador a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa als banys, la reforma ha estat integral i s’ha dotat de serveis accesibles a ambdues parts del cementeri.

60.000 euros invertits en dos anys

Amb les obres executades l’Ajuntament de Bellreguard segueix amb el pla de millora del cementeri posat en marxa l’any passat. Amb les tres fases executades, la inversió realitzada arriba fins als 63.675,28 euros, desglossats de la següent manera:

Fase 1 (5.244,14 euros)

L’actuació va consistir en la remodelació de la façana del cementeri, amb la seua reparació i neteja, així com amb el rascat i adequació de la part del perímetre exterior del recinte que dóna als vials, amb l’objectiu de procedir posteriorment a l’aplicació d’una capa de pintura tractada per augmentar la seua durabilitat i resistència. Any d’execució: 2017.

Fase 2 (16.806,90 euros)

L’obra va incloure el xapat de la façana oest (Camí Vell de Gandia) mitjançant xapes d’acer corten, amb el rètol ‘Cementeri Bellreguard’, així com en la construcció d’un mur de bloc de formigó en la façana est i el sanejament de la façana nord. Any d’execució: 2017.

Fase 3 (41.624,24 euros)

Es tracta de l’obra que acaba de finalitzar, i que ha actuat sobre la zona d’aparcament, els desnivells existents i els banys. Any d’execució: 2018.

Et Pot Interessar