27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Tret d’inici del nou col·legi de Piles

– Comencen les obres del col·legi nou de Piles després de trenta anys de reivindicació

– La construcció del centre educatiu és el pressupost més alt de tota la història municipal amb 6,7 milions d’euros

L’edificació del nou col·legi de Piles començà ahir, 4 de setembre, amb la firma d’autorització d’inici d’obra i després de trenta-u anys de reivindicació per part de la comunitat educativa del poble. L’obra compta amb el pressupost gestionat per l’ajuntament més alt de tota la història del municipi amb 6,7 milions d’euros. Aquest és totalment finançat pel Pla Edificant, ideat per l’antic Govern del Botànic de la Conselleria d’Educació.

«El somni de diverses generacions d’alumnat, professorat, pares i mares, veïnat de Piles… per fi comença a fer-se realitat. Des de 1992, portem exigint un centre amb les condicions adequades per a la comunitat educativa i per fi el tindrem», relata il·lusionada Cristina Fornet, alcaldessa i regidora d’Educació de Piles i mestra de professió. Es prevé que l’obra finalitze en un termini de quinze mesos.

El centre educatiu es construirà en una parcel·la al costat de la carretera de la platja de Piles, comptarà amb 8.011 metres quadrats distribuïts en un edifici en forma de U i un pati central que tindrà dues pistes esportives i una àrea de joc. Per tant, doblarà la capacitat del col·legi actual, al qual substituirà, podent-se matricular fins a 486 alumnes.

El primer bloc de l’edifici serà de dues plantes, en les quals es construirà el menjador -amb capacitat per a 400 alumnes en dos torns-, la cuina, diverses sales complementàries -com la biblioteca o les aules d’informàtica i música-, la zona administrativa i les dotze aules de Primària. En un dels extrems estarà el gimnàs de quasi 300 metres quadrats i, a l’altre costat del pati, hi estarà el bloc d’Infantil, d’una sola planta. Aquest comptarà amb dues aules de dos anys i sis per a l’alumnat d’entre tres i cinc anys.

Aquesta obra és una de les reivindicacions més fermes de l’alcaldia actual durant els passats anys, primer des de l’oposició de l’Ajuntament i, després també, des de la Secretaria Autonòmica de la Conselleria d’Educació -encapçalada en aquell moment pel socialista Miguel Soler-, a la qual treballava Fornet com a assessora tècnica docent fins a assumir el càrrec d’alcaldessa.

Firma adjudicacion

La firma d’adjudicació de l’obra a l’empresa  valenciana Vainsa Infraestructuras S.L. fou el passat juny, després de tots els processos legals que començaren quan Piles entrà a formar part del Pla Edificant en novembre de 2022.

Articles relacionats