18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

L’Alqueria celebra les festes de Moros i Cristians en honor als «Sants de la Pedra»

L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa ha programat diversos actes per a celebrar “Els Sants de la Pedra”, destacant la tradicional romeria i l’entrada de moros i cristians. Les festes començaran aquest dijous 7 de setembre, dia en què els més xicotets podran fer un taller de “fanalets” amb melons des de les 18:30 h en la Plaça Major prèvia inscripció fins dimecres al whatsapp de l’ajuntament.

A les 19.30 es realitzarà la plantà dels cubils moros i cristians. Per al divendres 8 està prevista la cercavila de fanalets amb la colla de Dolçaines i Tabals de l’Alqueria i la gegant Beatriu d’Urrea a les 20:00 h, seguit d’una desfilada informal dels moros i cristians a les 21:30 h i d’un sopar de putxero a les 22:00 h organitzat per l’associació de moros i cristians al Parc de l’Oest i festa.

Ja a la vesprada del dissabte dia 9,a les 19:00 h es farà l’entrada de bandes i a les 19:30 h l’entrada dels Moros i Cristians que recorrerà els carrers Sant Jaume, Nou, Carme, Màrtirs i acabarà al camp de futbol. A partir de les 22:00 hores hi haurà sopar i festa al Parc Oest. L’Ajuntament repartirà cacauets i salmorra, el preu serà de 2 euros prèvia inscripció en l’Ajuntament.

Finalment, el diumenge dia 10 estarà dedicat als Sants de la Pedra, amb la tradicional romeria a les 9:30 h fins a l’ermita amb la colla de dolçainers i tabaleters de l’Alqueria i la gegant Beatriu d’Urrea. A les 10:00 h es durà a terme una missa en honor a Abdó i Senén, Sants de la Pedra, i en finalitzar hi haurà un esmorzar popular.

Aquesta festa en homenatge als sants Abdó i Senén, coneguts com els Sants de la Pedra, representen el patronatge dels agricultors de la majoria del territori valencià, i a més és també una manera d’acomiadar l’estiu.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Alqueria, Ana López, vol estendre la invitació festiva no sols a tots els veïns i veïnes de la localitat, sinó també «a la gent dels pobles veïns de la comarca. Fer d’aquestes festes unes festes de tots, volem que participen i disfruten del nostre poble i de les nostres associacions i tradicions».

Articles relacionats