Tres-centes persones participen en la XVIII Pujada Nocturna al Mondúver

La 18ª Pujada Nocturna al Mondúver, organitzada per l’associació Amics de la Natura de Marxuquera, va aconseguir reunir dissabte passat, 28 de juliol, a 300 participants. L’eixida es va dur a terme a les 21 hores, amb un recorregut de 4 quilòmetres de pujada. Aquesta prova, que ja ha aconseguit la seua majoria d’edat, va concloure a mitjanit amb la lectura del tradicional del manifest en el mateix cim del Mondúver a càrrec de Rafel Sanchis, activista cultural i mediambiental, i exconcejalde l’Ajuntament d’Ontinyent.
Cal destacar que en aquesta activitat de caràcter no competitiu es van donar cita senderistes procedents de diversos punts d’Espanya, com ara Madrid o Albacete, així com de tota la Comunitat Valenciana. La 18ª Pujada Nocturna al Mondúver ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de Gandia, i amb la col·laboració de diversos clubs senderistes de la comarca de la Safor, com ara el Club Alpí Gandia, el Grup Muntanya Valldigna, el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna, el Club Muntanyer Xeraco, el Centre Excursionista de Ròtova, el Club Muntanyer i Espeleològic Xeresa o el Corresendes de Xeresa.
L’organització va establir dos punts de proveïment, situats a meitat de recorregut i en la meta, en els quals els participants van agrair sobretot l’aigua i els refrescs en una nit on va regnar la calor. Com a contrapartida, els senderistes que van arribar fins al bec del Mondúver van poder gaudir d’unes impressionants vistes panoràmiques i d’una agradable temperatura que contrastava amb la calor sufocant que es respirava a nivell de la mar.

Et Pot Interessar