Trenta estudiants nordamericans passen uns dies a Tavernes en un intercanvi amb l’IES Jaume II

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, ha rebut els 30 joves estudiants nordamericans del programa d’intercanvi entre l’IES Jaume II el Just de Tavernes i el Penncrest High School de Media (Pennsilvània, Estats Units).

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha dirigit unes paraules als alumnes i professors de l’intercanvi per a donar-los la benvinguda a l’ajuntament i encoratjar-los a seguir enriquint-se amb este intercanvi que «deixa una petjada inesborrable» . Així mateix, dos dels estudiants i una de les professores també han exposat un discurs per a agrair el tractament que han rebut i ha remarcat que «ha sigut una experiència inoblidable». En record d’este intercanvi, els professors americans han entregat a Jordi Juan un present, símbol de l’amor fraternal que distingeix la ciutat de Media, i l’alcalde els ha regalat un socarrat, un tipus de ceràmica pròpia de la zona.

Els 30 alumnes americans, entre 16 i 17 anys, passaran 3 setmanes a Tavernes, acompanyats pels professors Alicia Commale, Lori Spring-Rice i Donna Montich. Durant la seua estada de convivència entre els vallers, els estudiants han viatjat per a conèixer alguns dels indrets més significatius de la història i del present de València, han viscut les falles de Tavernes i han assistit a les classes de l’IES Jaume II, entre altres activitats programades.

Esta és la 8a vegada que es realitza l’intercanvi entre els dos centres a cada banda de l’Atlàntic, una experiència que la determinació dels professors Ximo Blasco, Maria José Montesinos i Virginia Pérez donarà continuïtat. En el viatge dels vallers a Media, realitzat el setembre passat, els nostres alumnes acudiren a les classes de l’institut americà, entre altres activitats.

Et Pot Interessar