Els treballadors del RCNG traslladen al Port l’obligació de subrogar plantilla en el cas d’una nova concessió

Els treballadors del Real Club Nàutic de Gandia (RCNG) han traslladat a l’Autoritat Portuària de València l’obligació legal de la nova concessionària del club esportiu de Gandia, en el cas de que hi haja nou concessionari, de subrogar la plantilla de l’entitat que actualment explota les instal·lacions, el RCNG.
Després de les reunions mantingudes amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la vicealcaldesa, Lorena Milvaques, el passat 27 de setembre, s’han reunit ara amb Francesc Sánchez, director general de l’Autoritat Portuària de València -APV-  (a la imatge, els representants dels treballadors, a les portes de l’Autoritat Portuària).
En aquesta última reunió han traslladat la seua preocupació davant la possibilitat que el procediment d’atorgament de la concessió per a l’ocupació dels béns de domini públic portuari que integren la unitat d’explotació de les instal·lacions nàutic-esportives existents en el Port de Gandia, en el qual es troben immersos dos únics licitadors, el RCNG i l’empresa Alcara Infraestructuras, S.L., se decline a favor d’aquesta última, doncs a data d’avui el projecte del RCNG ha sigut desestimat, havent-se presentat pel RCNG recurs que es troba en fase de tramitació. L’empresa Alcara Infraestructuras, S.L, segons els treballadors del RCNG, ha manifestat que “no té la intenció d’heretar la plantilla actual del RCNG”, i ha declinat la petició de diàleg.
En l’entrevista amb l’Autoritat Portuària de València s’ha traslladat a Sánchez l’existència d’obligació legal de subrogació de la plantilla, per al supòsit que finalment existira un canvi d’adjudicatari, així com que aquesta circumstància s’ha omès en el procediment administratiu de tramitació de la concessió.
Aquesta obligació legal ve contemplada en l’ordenament, concretament en l’art. 44 de l’Estatut dels Treballadors i les diferents directives comunitàries per als supòsits de successió de concessions administratives.
Els treballadors del RCNG s’han compromès a elaborar un informe jurídic en relació a l’obligació de subrogació del personal, que el el director general del Port traslladarà a les parts implicades (Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària i adjudicatària), a fi que es complisca la normativa reguladora en aquesta matèria.

Els treballadors han destacat el to positiu de la trobada i s’han mostrat esperançats en què es puguen mantenir els 30 llocs de treball. 

Et Pot Interessar