25.1 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Trasllat de les PAU a entre final de juny i principi de juliol

Una altra decisió que s’ha pres en la Conferència Sectorial d’Educació per part de totes les autonomies és l’establiment d’una nova data per a les proves d’accés a la universitat (PAU), ja que aquestes proves donen accés a totes les universitats de l’Estat per tindre un districte universitari únic d’accés.

En el sistema educatiu valencià, les proves estaven convocades per a la segona setmana de juny, del dimarts 9 al dijous 11 en convocatòria ordinària, mentre que l’extraordinària s’anava a realitzar la segona setmana de juliol, del dimarts 7 al dijous 9.

Ara, en el nou context, la PAU ordinària es posposarà entre tres i quatre setmanes. En la videoconferència de hui s’ha acordat establir una forqueta que va entre el 22 de juny i el 10 de juliol perquè totes les autonomies reprogramen la convocatòria ordinària de la PAU amb el compromís de publicar els resultats abans del 17 de juliol“, ha explicat el secretari autonòmic d’Educació i FP, Miguel Soler.

Igualment, la convocatòria extraordinària, es posposarà a setembre. En aquest cas, l’acord fixa que es faran abans del 10 de setembre, últim dia per a publicar els resultats.

Segons Miguel Soler, “en els pròxims dies ens coordinarem amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, juntament amb la Conferència de Rectores i Rectors d’Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) per a determinar els dies concrets en què es fixaran les PAU a la Comunitat Valenciana, tant les ordinàries com les extraordinàries, dins de la forqueta de dies pactat en la Conferència Sectorial d’Educació celebrada hui”.

Articles relacionats