25.8 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

Educació manté el calendari escolar fixat

Al sistema educatiu valencià es manté el calendari establit del curs 2019-2020 en les dates fixades de finalització, tal com estava previst.

Per tant per a l’alumnat d’Infantil i Primària el curs finalitza el 18 juny; i per a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP, el 16 de juny.

Cal recordar que el curs continua amb la formació a distància mitjançant la plataforma MULAN. La incorporació a classes presencials dependrà de l’alerta sanitària.

El conseller Marzà ha recordat que “pel que fa als continguts educatius en cap cas es pot pretendre fer ni exigir el mateix que amb la formació presencial”.

Reestructuració de les pràctiques de la FP

En la Conferència Sectorial d’Educació també s’ha acordat que la durada de l’FCT, que per regla general és de 400 hores de pràctiques en empreses, passa de manera excepcional al mínim que es preveu en la normativa bàsica: 220 hores.

Així mateix, s’ha decidit integrar l’FCT en el mòdul de Projecte final de cicle perquè es puguen abordar els objectius associats a l’entorn laboral. Aquesta mesura afectarà tant l’FP Bàsica, com a la de grau mitjà i grau superior.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ja havia decidit que, dins del mòdul de Projecte, els instituts oferisquen a l’alumnat programes formatius a distància que simulen l’entorn del centre de treball, tenint en compte el que es preveu en l’FCT de cada cicle.

Igualment, en relació a les proves d’accés a l’FP de grau mitjà o superior per aquells que no tinguen els requisits acadèmics necessaris, s’ha acordat posposar-les seguint el que vagen marcant les autoritats sanitàries.

Articles relacionats