14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Tot enllestit per a una nova edició de Coortons Gandia

– Tot a punt per a la celebració de la XVI edició de Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació ‘Cortoons’

– El festival d’aquest any adapta el seu format als condicionants imposats per la situació de nova normalitat

– S’han presentat un total de 1.638 curtmetratges procedents de 105 països de tot el món, fet que suposa un rècord absolut en la història de Cortoons Festival

Gandia acollirà una nova edició de Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació ‘Cortoons’ del 22 al 25 d’octubre i ho farà amb un nou format per adaptar-se als condicionants imposats per la situació de nova normalitat.

Així ho han informat aquest matí el director general de Política Festiva, Joan Muñoz, i el director de Cortoons, Alessandro d’Urso qui van recordar que la XVI edició de l’esdeveniment s’hauria d’haver realitzat el passat mes de març.

Joan Muñoz va destacar que el consistori, tal com ja ha fet amb un altre tipus d’esdeveniments i iniciatives, va optar per posposar i no suspendre Cortoons. “Ara, del 22 al 25 d’octubre podrem gaudir de Cortoons d’una manera segura. Un festival on la mascareta serà obligatòria per a tots els assistents, amb la distància de seguretat a les sales de projecció tal com marca la normativa i amb mesures d’higiene sanitària en totes les iniciatives que es desenvolupen durant el Festival”.

El director general també ha volgut destacar que el festival creix en participants. A l’edició d’aquest any s’han presentat un total de 1.638 curtmetratges procedents de 105 països de tot el món, fet que suposa un rècord absolut en la història de Cortoons Festival. EUA, França, Regne Unit, Índia, Brasil i Iran són els països que han enviat més curtmetratges. “Aquestes xifres són tot un èxit que demostren que Cortoons a poc a poc es consolida com un referent en el seu àmbit”.

D’altra banda Alessandro d’Urso va explicar que l’edició d’aquest any s’ha hagut d’adaptar a les exigències de la COVID-19 i que la primera de les conseqüències és que no s’ha de fer la festa inaugural que es realitzava en els jardins de la Casa de la Marquesa i com a alternativa, s’està planificant una projecció simultània en cafeteries de la ciutat on els clients podran veure una selecció dels curtmetratges que es projectaran aquest any.

La Mastreclass d’aquest any (23 d’octubre) anirà a càrrec de Salvador Simó, director de ”Buñuel en el laberinto de las tortugas‘. Després de la masterclass es projectarà ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’i el documental ‘Las Hurdestierra sin pan‘ on Luis Buñuel analitza aquesta regió extremenya. Diumenge 25 serà el dia dedicat a l’Anime amb la projecció de dues pel·lícules.

Pel que fa als premis, d’Urso ha destacat que hi haurà dos nous premis. Un a la Millor Director Europea d’Animació i el premi Moll Autos a la creativitat en moviment.

Les persones que vulguen participar com a voluntàries al Festival hauran d’enviar un mail a info@cortoons.es.

Articles relacionats