20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Tot a punt per a la celebració a Oliva de “Metaverso”

• “Metaverso”, la competició per a gamers i streamers més important de la Safor

• Aquest esdeveniment, organitzat per la regidories de Joventut i Turisme, se celebrarà els dies 22 i 23 de desembre en el Centre Polivalent encara que farà falta inscriure’s prèviament a partir del pròxim dilluns, 31 d’octubre

• Cantera de Empresas serà l’encarregada de les inscripcions i dels entrenaments previs per a tots aquells jugadors i jugadores d’entre 8 i 17 anys que vulguen professionalitzar el seu estil de joc

Oliva viurà els dies 22 i 23 de desembre la major concentració de jugadors en línia, vista fins al moment en la comarca de la Safor. Així ho han manifestat en la roda de premsa de presentació de “Metaverso”, els organitzadors d’aquesta activitat.

Per una banda la Regidoria de Joventut, encapçalada per Anna Mena, junt amb la Regidoria de Turisme que dirigeix Kino Calafat han assentat les bases per a l’organització d’una competició de videojocs per a xiquets, xiquetes i joves d’entre 8 i 17 anys. Per altra banda, Cantera de Empresas col·labora amb la logística i l’organització dels jugadors, dels entrenaments i de les inscripcions a la competició.

Aquest esdeveniment que tindrà lloc abans de Nadal, se celebrara, tal com ha assenyalat Calafat, “un horari de matí i vesprada amb accions d’entreteniment i competicions amb totes les consoles que existeixen actualment en el mercat. A més hi haurà diverses zones: Zona Gamers PS i Zona Nintendo; una zona de simulació de vol i de cotxes de carreres, zona de realitat virtual, una zona de ball, altra de novetats tecnològiques i una zona Retro i a banda una zona NERF i altra de vol de DRONS”, ha afegit el regidor de Turisme.

Què és Metaverso?

En el llenguatge més jovenil, trobem que Metaverso fa referència a un món virtual i paral·lel a la realitat que s’utilitza en la ficció de pel·lícules i sèries actuals de Marvel, entre altres marques industrials de continguts audiovisuals.

Aquesta iniciativa lúdica també comptarà amb una part per a jugadors i jugadores que vulguen competir amb la Play Station 5 d’última generació amb tots els complements necessaris com els cascos o les cadires gaming. També hi haurà espai per als amants dels videojocs retro, de l’època Arcade i una zona Nerf amb combats de 4×4 simulant el famós joc de Fortnite” ha afegit Calafat.

Si tot açò no fora suficient oferta, a més hi haurà un espai habilitat de 18 m² per a aprendre a volar drons en un circuit.

Per la seua banda, Anna Mena ha destacat que “aquesta activitat s’ha treballat per la transversalitat amb la qual volem arribar a la població més jove, oferint-los activitats innovadores i atractives i pròximes als gustos i tendències de la seua edat. Però, aquesta competició no sols aporta una oferta d’oci i socialitzadora, sinó que a més, és una oportunitat de treball, d’inserció en el món laboral i una possible sortida professional” ha valorat l’edil de Joventut.

Com a informació a destacar, Mena també ha posat el focus en la quantitat de xiquets i xiquetes que pot reunir aquesta edició de Metaverso: “més de 350 xiquets, xiquetes i joves per hora poden donar-se cita en les dos jornades que tenim preparades en el Centre Polivalent els dies 22 i 23 de desembre en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores”, ha afegit Anna Mena.

Per a concloure la presentació de Metaverso, Luis Cañera, gerent de Cantera de Empresas, ha volgut agrair a les Regidories de Turisme i de Joventut per la implicació en aquesta extraordinària competició que pot portar a Oliva a milers de xiquets, xiquetes i joves en dos dies i que a més pot fer que siga una activitat familiar, perquè hi haurà activitats, espais i zones per a tots els públics i edats.

Les competicions i les inscripcions es detallaran a partir del dilluns, 31 d’octubre, quan quedaran obertes i habilitats els enllaços per poder inscriure’s a les diferents competicions, així com a les sessions d’entrenaments que segons Cañera, “podran elevar el nivell de joc d’un xiquet, xiqueta o jove amateur fins a un nivell més professional de competició”.

Articles relacionats