18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

TORNEN LES NITS BORDES A LA SAFOR-VALLDIGNA

  • Un programa d’oci actiu, participatiu i saludables per a la joventut de la Safor-Valldigna

Les Nits Bordes és un projecte destinat a tota la joventut de la Safor-Valldigna que proposa activitats d’oci actiu, participatiu, educatiu, igualitari i saludable, basades en la educació en el temps lliure.

Què tenen de característic les Nits Bordes? L’horari en què es realitzen les activitats: les vesprades i les nits, el que més dedica la jovenalla a l’oci.

Amb aquest projecte, el Departament de Joventut de la Mancomunitat de la Safor dona a la gent jove la possibilitat d’elegir què volen fer amb el seu temps lliure, oferint una alternativa a l’oci mainstream, on moltes vegades l’alcohol i altres drogues són les protagonistes. Un horari per oferir al jovent alternatives actives a l’oferta d’oci consumista, gaudint de les instal·lacions municipals en períodes nocturns, fora de l’horari habitual i tradicional.

Totes les activitats s’han programat després de realitzar un treball previ de consulta participativa a la població jove; per tant, aquestes Nits Bordes 2022 s’han dissenyat cobrint les inquietuds i els interessos reals de la població juvenil de la Safor-Valldigna, optant en tot moment per una oferta àmplia i variada a nivell social, cultural i esportiu.

En la programació podrem veure una graella d’activitats diverses, com per exemple decoració d’espardenyes panseres, escape room, soccerBall, gimcana temàtica, iniciació a DJ, i moltes altres, realitzades els divendres i dissabtes a partir de les 21:00h, obertes a joves d’entre 12 i 30 anys.

Una de les característiques més importants del programa és el caràcter públic i gratuït de les activitats, de manera que el poder adquisitiu no siga una barrera a l’hora de gaudir del temps lliure de qualitat.

El circuit comença divendres dia 13 de maig, a les 21:30 hores, a Potries amb el Taller de decoració d’Espardenyes Panseres. A partir d’aquest dia, quasi tots els divendres i dissabtes fins a l’1 de juliol hi haurà una Nit Borda. Per a més informació es pot consultar el programa i accedir a les inscripcions de forma digital a la pàgina web https://bit.ly/calaixjove, a les xarxes socials Facebook, instagram i twitter @calaixjove i als centres juvenils de les poblacions de la comarca.

Articles relacionats