25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

“Torna la Primavera” es realitzarà de nou a Gandia amb l’objectiu de reactivar el sector florista

• Una desena de municipis valencians acollirà a l’agost muntatges florals impulsats per la Diputació

• La corporació provincial col·labora per segon any consecutiu en la campanya ‘Torna la Primavera’ organitzada per l’Associació Nacional de Floristes amb l’objectiu de reactivar el sector

• Utiel, Catarroja, Sant Antoni de Benaixeve, Cortes de Pallars, Gandia, Benifairó de les Valls, Godella, Bocairent, Quatretonda i València són les poblacions que exhibiran els muntatges els dies 20, 21 i 22

La Diputació de València col·laborarà per segon any consecutiu en l’organització de la campanya ‘Torna la Primavera’, amb la qual el sector florista pretén dinamitzar l’activitat interrompuda per la pandèmia i la suspensió de festejos populars. Entre el 20 i el 22 d’agost, una desena de municipis valencians es convertirà en escenari dels muntatges florals impulsats per la corporació provincial per a contribuir a la reactivació d’aquest col·lectiu tradicional.

En aquesta ocasió, Catarroja i Godella a L’Horta; Quatretonda i Bocairent a La Vall d’Albaida; Gandia a La Safor; Benifairó de les Valls al Camp de Morvedre; Cortes de Pallars a la Vall d’Aiora-Cofrents; Sant Antoni de Benaixeve al Camp de Túria; Utiel a la comarca Requena-Utiel; i València acolliran les peces ornamentals creades pels floristes amb l’objectiu de donar visibilitat al treball que desenvolupa un dels sectors afectats per la crisi econòmica a conseqüència de la Covid.

Els 60.000 euros aportats per la Diputació s’invertiran en l’adquisició de les flors i plantes procedents de productors i conreadors valencians, els materials necessaris per a l’elaboració i el treball de ferrers i fusters per al muntatge de cada instal·lació. A més, també cobrirà les despeses bàsiques dels floristes que participen en el projecte i que comptaran amb l’assessorament i seguiment de l’Associació Nacional de Floristes, organitzadora de l’esdeveniment.

Els espais triats en set comarques valencianes i la capital de la província seran d’especial rellevància per la seua bellesa, valor arquitectònic o interés cultural i històric. Els deu municipis que participen enguany en la iniciativa ‘Racons florals per a tots’, impulsada per l’Associació Nacional de Floristes en col·laboració amb els venedors de Mercaflor, altres actors del sector i la mateixa Diputació, mantindran l’essència d’un projecte que a més de contribuir a la dinamització econòmica va simbolitzar en origen la recuperació de la primavera robada pel confinament.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha donat continuïtat al conveni amb els floristes igual que ho ha fet amb altres sectors tradicionals colpejats per la pandèmia, cas dels pirotècnics, els artistes fallers, el Gremi Artesà de Sastres i Modistes, l’Associació de Comerços d’Indumentària Valenciana (ASCIVA) i el Gremi de Mestres Palmiters, que participa per primera vegada en aquesta línia d’ajudes. En total, més d’un milió d’euros en 2021 per a contribuir a la reactivació d’aquests sectors.

Articles relacionats