18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Torna a estar en servei la carretera que unix Bellreguard amb la platja

 

· L’àrea d’Infraestructures està finalitzant les obres d’ampliació i millora de drenatge de la CV-673, que també han inclòs la construcció d’una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva

 

 La Diputació de València ha obert al trànsit la carretera CV-673, que unix el municipi de Bellreguard amb la platja (enllaç amb CV-670), en la qual s’han escomés treballs mitjançant els quals s’ha ampliat la plataforma i millorat el drenatge, la funcionalitat i la seguretat viària en el tram. La inversió total de la corporació provincial ha ascendit als 3,5 milions d’euros.

 

Gràcies a les actuacions que està duent a terme l’àrea d’Infraestructures i Carreteres que dirigeix Rafa García, s’ha eliminat l’actual problema d’acumulació d’escolaments que es produïa per l’existència d’un punt baix de la carretera, en el qual la rasant passa per davall de l’antiga via de ferrocarril reconvertida en via verda que va de Gandia a Oliva.

IMG 20221223 174615

 

L’obra ha inclòs a més la construcció d’una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva, demolint l’existent per insuficiència d’espai. La nova estructura compta amb un ample de quatre metres.

 

D’altra banda, s’ha completat l’ampliació de la plataforma de l’actual CV-673 cap al costat sud, deixant intacta la línia de murets existents al costat nord de la calçada. S’ha executat una secció transversal amb carrils de tres metres d’ample i vorals d’un metre. En la mateixa plataforma s’ha realitzat una via de ciclovianants de tres metres d’ample, separada de la calçada mitjançant barrera de contenció.

 

El projecte de millora de la seguretat d’esta via contempla també el drenatge de la plataforma mitjançant cunetes als dos marges de la calçada, reposicions d’aigua potable, reg, accessos a parcel·les i reposicions de murs de maçoneria.

 

Després de la seua obertura al trànsit, s’espera que l’obra estiga completament acabada al llarg del mes de gener.

 

Articles relacionats