18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Tavernes s’adhereix a les ajudes del Pla Resisteix per a autònoms i microempreses

 

  • L’alcalde del municipi, Sergi González, ha firmat el decret pel qual l’Ajuntament s’acull a la línia d’ajudes Parèntesi de la Generalitat Valenciana i destinarà 400.982 euros als sectors més castigats per la pandèmia

  • L’Ajuntament ha creat una oficina d’atenció especialitzada per a gestionar i resoldre dubtes respecte d’estes ajudes, i en breu se’n publicaran les bases reguladores

 L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha firmat el decret d’alcaldia pel qual l’Ajuntament valler s’adhereix oficialment al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana i, per tant, destinarà un total de 400.982 euros de la línia d’ajudes Parèntesi a donar suport econòmic als sectors més perjudicats per la situació sanitària.

Mitjançant el Pla Resistir, la Generalitat Valenciana aportarà el 65,5% d’aquestes ajudes, la Diputació de València un 22,5% i el consistori assumirà el 15% restant, amb una aportació pròpia de 60.000 euros.

El primer edil, Sergi González, ha manifestat que “estarem al costat de les pimes i autònoms de Tavernes que s’han vist més afectats per la pandèmia perquè ningú es quede arrere. Les ajudes del Pla Resistir arribaran a moltes famílies que malauradament no poden obrir els seus negocis o tenen moltes limitacions”. D’altra banda, el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha assenyalat que “el consistori vol donar una resposta ràpida per a gestionar les ajudes com més prompte millor. Ja estem preparant les bases reguladores i pròximament s’informarà amb detall del contingut i del procés de sol·licitud”.

Entre els sectors que es beneficiaran d’aquestes ajudes es troba l’hostaleria i la restauració, l’oci nocturn, els allotjaments i activitats turístiques, així com les activitats esportives, artístiques i d’espectacles, de creació, recreatives i d’entreteniment.

Estes ajudes cobriran les despeses d’activitat de treballadors autònoms i les microempreses amb un màxim de 10 treballadors amb una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o pime fins a 10 empleats, més un increment addicional de 200 euros per treballador donat d’alta en la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes va posar en marxa la setmana passada una oficina d’atenció especialitzada dins del Departament de Foment Local per a gestionar directament les sol·licituds de la línia d’ajudes Parèntesi, oferir informació i resoldre dubtes mitjançant el telèfon mòbil 673 689 826 (en horari de 9 a 14 hores) i el correu ajudesparentesis@tavernes.org.

Articles relacionats