12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Tavernes presenta la programació al voltant del Dia de l’Orgull 2021

 

• ‘Tavernes orgullosa’ engloba totes les accions que es duran a terme per a conscienciar i reivindicar la igualtat en la societat i la defensa dels drets de les persones LGTBI

• El dissabte 26 de juny se celebrarà la Festa de l’Orgull en el passeig del País Valencià (20.30 hores)

La Regidoria de Diversitat de l’Ajuntament de Tavernes, juntament amb les regidories de Cultura i Joventut, ha preparat una extensa programació per a commemorar el Dia de l’Orgull 2021, que se celebra el 28 de juny. ‘Tavernes orgullosa’ és el lema que engloba el conjunt d’activitats que es duran a terme per a conscienciar i reivindicar la igualtat en la societat i la defensa dels drets de les persones LGTBI.

Així, les accions de sensibilització començaran el dimecres 16 de juny amb un taller infantil de poesia sobre diversitat familiar (18 hores) en el passeig del País Valencià. El mateix dia, en la Casa de la Cultura, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘Dones lesbianes visibles’ de l’associació LAMBDA (20 hores) i es projectarà el vídeo amb testimonis sobre les ‘Realitats LGTBI a Tavernes’ (20.30 hores).

El dijous 17 de juny s’instal·larà en el passeig del País Valencià un punt d’informació i assessorament LGTBI a càrrec del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor i del Consell dels Joves de Gandia.

El següent cap de setmana continuaran les activitats al voltant del Dia de l’Orgull amb la inauguració d’‘Ales de la llibertat’, el contacontes ‘Navegant, navegant, navegant’ a càrrec de La Sanguinelli i un taller de manualitats i informació sobre la diversitat LGTBI en el mateix passeig del País Valencià (divendres 25 de juny, a partir de les 18.30 hores). Posteriorment, a les 20.30 hores, en la Casa de la Cultura es representarà l’obra teatral ‘Post-it’.

El dissabte 26 de juny se celebrarà la Festa de l’Orgull en el passeig del País Valencià (20.30 hores) amb un acte presentat per La Sanguinelli i amb pregó a càrrec de l’actor valencià Ferran Gadea, conegut pel seu paper com a ‘Tonet’ en l’Alqueria Blanca. Finalment, la jornada festiva i reivindicativa pels drets del col·lectiu LGTBI es tancarà amb les actuacions del grup Las Libelu i de Polítiko.

Per últim, el Dia de l’Orgull 2021, el dilluns 28 de juny, tindrà lloc un acte institucional a l’Ajuntament.

La regidora de Diversitat, Lara Romero, ha destacat que “hem preparat de forma transversal una ampla programació pensada per a totes les edats, amb la finalitat de promoure el respecte cap a totes les persones, independentment de l’orientació sexual. Encara ens queda camí per recórrer, des de l’Ajuntament treballarem per a garantir els drets fonamentals del col·lectiu LGTBI i promoure el respecte cap a la diversitat”.

Articles relacionats