12.9 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Tavernes posarà en marxa la IV edició del programa Incorpora’t

– La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit a Tavernes una subvenció de 134.000 euros, amb la participació de fons europeus.

– La Regidoria de Serveis Socials desenvoluparà aquest programa durant els pròxims mesos. Cal recordar que aquest projecte va ser guardonat en els Premis al Bon Govern de la FVMP.

Incorpora’t es un projecte per a la creació i seguiment d’itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral ha tingut una molt bona resposta de la ciutadania, i en cada nova edició s’han implementat noves fórmules per a aconseguir una cerca de feina positiva.

Des de formació en el camp de l’hostaleria, amb un curs de cambrer de barra i sala, fins a un curs de conductor de carretons, manipulació de productes fitosanitaris, encaixador per a magatzems, noves tecnologies per a posar fi a l’escletxa digital i, fins i tot, un curs per a arreglar habitacions amb pràctiques incloses.

Cada edició s’ha innovat per tal de tindre un camp més obert i poder fer una recerca de la formació que s’adapte millor a qualsevol perfil d’una forma personalitzada. Incorpora’t és assessorament, formació, treball curricular, empatia, eines emocionals.

En paraules de la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, que és qui està al capdavant del projecte des de l’inici, “és un espai on podem treballar el risc d’exclusió social per a combatre’l en primera persona, donant les eines necessàries, que són diferents per a cada persona. És una oportunitat real que condueix a la inserció laboral i recupera l’autoestima de totes les persones que passen pel programa. En un moment com aquest que vivim no podríem oferir un recurs millor per a pal·liar aquesta situació, un recurs professional aprofitable i essencial. Aquest projecte el coordinen l’equip base de Serveis Socials i un equip interdisciplinari format per psicòlegs i treballadors socials, un tàndem que ha fet una gran labor i que ha anat evolucionant positivament any rere any“.

Tavernes disposa d’una nova oportunitat per a la població. El projecte té més incidència sobre els nuclis poblacionals de dos barris diferenciats, el barri del Cantalot i el de Divina Aurora, zones on el risc d’exclusió social és més latent. 

Articles relacionats